ByggeriNybyggeriRejsegilde for 50 boliger i Værløse

Rejsegilde for 50 boliger i Værløse

Furesø Boligselskab kunne en mild dag i maj kippe med flaget for Skovhusene – 50 nye familieboliger, tæt på store naturområder og med meget specielle fællesområder

Skovhusene - flere blokke er færdige, et flag markerer rejsegildet

Hvad vil du sige til en tre kilometer lang skaterbane og store naturområder som nabo og fælleshus i en renoveret hangar?

Hvis du synes, det lyder spændende, skal du selvfølgelig læse videre om Skovboligerne, men det vil også være en god idé at følge byggeriet her

Furesø Boligselskabs nye boligafdeling får adresse på den tidligere Flyvestation Værløse, der i dag delvist er ejet af Naturstyrelsen. Det betyder, at der udelukkende bygges i yderområderne, og størstedelen af området forbliver grønt og ubebygget.

Et snorlige byggeri

I en tid hvor priser og omstændigheder ofte spænder ben for opførelse af nye, almene boliger, var det en glad formand for Furesø Boligselskab, der fra talerstolen konkluderede, at nok havde processen op til byggestart været lang, men til gengæld er det gået utroligt hurtigt med at få de nye boliger opført.

”Selve byggeriet er gået snorlige, og blot otte måneder efter det første spadestik, kan vi nu se det sidste modul blive sat på plads,” sagde Thomas Jensen.

Skovhusene opføres som præfabrikerede moduler, næsten færdige boliger, der hejses på plads.

Derfor foregår en stor del af byggefasen på BM Byggeindustris fabrik i Hobro, hvor der også vil blive holdt et rejsegilde; for man skal jo ikke glemme, at et rejsegilde er håndværkernes fest.

Skovhusene: Et boligmodul hejses på plads
Et boligmodul hejses på plads på den sidste blok.

Unik beliggenhed

Borgmester Ole Bondo Christensen var godt tilfreds med byggeriets fremdrift og mente, at beliggenheden er helt unik.

”Det er fantastisk, vi kan få gode, almene boliger i et spændende område som dette,” konstaterede borgmesteren.

’Et område som dette’ er et 500 hektar stort naturområde med spor efter både jagerfly og verdenskrig, men i dag først og fremmest et sted, hvor vilde dyr kan boltre sig, mens du kan løbe på rulleski på den tidligere landingsbane.

Skovhusene forventes at være klar til indflytning i november 2022 – følg byggeriet og skriv dig op til nyhedsbrevet om Skovhusene her

Skovhusene - kort over området
Den røde ring markerer Skovhusenes beliggende – syd for den tidligere landingsbane.

Om Skovhusene

Ud af de i alt 430 boliger på den tidligere flyvestations arealer er Skovhusene de eneste almene. Skovhusene kommer til at bestå af 50 familieboliger, hvoraf 20 af boligerne bliver små, billigere familieboliger. Flere af boligerne bliver i to etager.

  • Bygherre: Furesø Boligselskab
  • Byggeforretningsfører: KAB
  • Arkitekt: Vandkunsten
  • Totalentreprenør: BM Byggeindustri ApS
  • Bygherrerådgiver: Dominia A/S
Skovhusene - en færdig bygning
Da det drejer sig om præfabrikerede boligmoduler, går opførelsen af boligerne hurtigt. På dagen for rejsegildet manglede kun dele af første sal på én blok. De færdig blokke bliver somme denne, og mellem blokkene plantes træer.

Seneste nyt

Andre læste også