ByggeriPrøveblok kickstarter forvandling af Taastrupgaard

Prøveblok kickstarter forvandling af Taastrupgaard

En prøveblok er frontløber for renoveringen af mere end 500 boliger i Taastrupgaard. Prøveblokken har bidraget med indsigter til justering af projektet og viser den markante ændring af boligernes udtryk

Prøveblokken rummer nye boligtyper: Tagboliger med store tagterrasser og drive-in-boliger i stueetagen.

Boligselskabet AKB, Taastrup markerede rejsegilde for en prøveblok for helhedsplanen i Taastrupgaard onsdag den 17. maj 2023.
Prøveblokken rummer 18 boliger og heriblandt begge de nye boligtyper, som introduceres med helhedsplanen; drive-in boliger og tagboliger. I drive-in boligerne giver den indbyggede garage direkte adgang fra bil til bolig, og boligerne er store familieboliger i to plan. De nye tagboliger er indrettet i tagrummet og udstyret med store tagterrasser.

Allan Thønning: Beboerne glæder sig til at se det færdige resultat.

Allan Thønning, medlem af afdelingsbestyrelsen i Taastrupgaard, bød velkommen til den lidt utraditionelle fejring.
”Rejsegilde er normalt for nybyggeri, men vi synes, at den renovering vi er i gang med her ligner nybyggeri. Der sker så store forandringer. Projektet her har haft en vanskelig start, helt tilbage fra 2016, men nu er der mange beboere, der glæder sig til snart at se, hvad de i sin tid sagde ja til. Nu er vi i gang. Vi har taget det første trin på renoveringsprojektets lange trappe,” sagde han og takkede alle parter i projektet.

Prøve gør mester

Prøveblokken har givet et erfaringsgrundlag, som har haft betydning for tilrettelæggelsen af den kommende helhedsplan med i alt 567 boliger.
”Det her er starten på en meget stor og ambitiøs renovering med mange dimensioner. Det er langt fra så let, som det kan lyde, at tage den gamle betonfacade af og sætte nyt velisoleret træskelet på. Der er blevet kæmpet på flere plan fx med beslag, der ikke teer sig, som de skal,” forklarede Liv Ridder Storgaard, arkitekt fra tegnestuen Vandkunsten, der også understregede, at der nu er fundet gode løsninger på bl.a. fastgørelse af facadekassetterne.

Arkitekten: Det bliver smukt

Ændringen i det arkitektoniske udtryk: Prøveblokken i forgrunden og en af de gamle blokke i baggrunden.

Selvom huset ikke er færdigt, er det let at se tegnene på forandring.
”Udtrykket ændres markant fra de tidligere tværgående bånd til højformat vinduer og franske altaner. Jeg glæder mig meget til at se huset med teglstensfacade og træespalier ned langs parterre-etagen. Vi som arkitekter tror på, at det bliver virkelig smukt og håber, at Taastrupgårds beboere bliver endnu gladere for at bo her,” sagde arkitekten.
Prøveblokken er en af 6 blokke, som virkelig gennemgår store forandringer, heriblandt de nye boligtyper og ændrede arkitektoniske udtryk.

Boligerne i Prøveblokken forventes klar til indflytning i januar 2024. Herefter udbydes helhedsplanen, som forventes gennemført i tre etaper fra 2024-2030.

Helhedsplanen omfatter både en modernisering og energioptimering af boligerne foruden en opdeling i tre bykvarterer: Havekvarteret, Bykvarteret og Skovkvarteret.

Byggeriets parter (prøveblokken)

Bygherre: Boligselskabet AKB, Taastrup
Byggeforretningsfører: KAB
Totalrådgiver: Wissenberg A/S med Vandkunsten som arkitekt
Nedrivning: Søndergaard A/S
Bygningsarbejder: Rasmus Friis A/S
Landskab: Optimus Anlæg A/S

Seneste nyt

Andre læste også