UncategorizedNyt tilskud skal sætte strøm til beboernes biler i SAB

Nyt tilskud skal sætte strøm til beboernes biler i SAB

For boligafdelinger i Samvirkende Boligselskaber er der 10.000 kr. at hente i støtte til ladestandere til elbiler

Det er tid til at forbedre forholdene omkring eldrevne biler – for beboernes og for klimaets skyld. Sådan lyder indstillingen fra Samvirkende Boligselskaber – i daglig tale SAB.

”Flere og flere får elbiler, og endnu flere vil gerne have elbiler. Den udvikling kan vi støtte i SAB ved at få ladestandere i vores boligafdelinger, så bilerne kan lades op. Det ligger os stærkt på sinde i SAB, at vi som selskab tager hensyn til miljøet og udvikler os generelt bæredygtigt,” siger formand for SAB, John Bøgelund Sørensen.

En grøn vej

På den baggrund har organisationsbestyrelsen besluttet at yde et tilskud på 10.000 kr. til boligafdelinger, der etablerer ladestandere til elbiler i 2021 og 2022. Den samlede udgift vil variere fra afdeling til afdeling, men det anslås, at prisen for én ladestander ligger på 40-70.000 kr. inklusive etableringsomkostninger alt efter de lokale forhold.

”Vi vil gerne være med til at skabe en grøn fremtid for os alle sammen. Med et tilskud på 10.000 kr. fortæller vi klart og tydeligt, at SAB støtter boligafdelinger, der vælger at etablere ladestandere for at gøre det nemmere at have en miljørigtig bil, der kører på el,” forklarer John Bøgelund Sørensen.

Tilbuddet om økonomisk støtte kommer i kølvandet på, at KAB har indgået et samarbejde med foreningen Carpow, der udbyder og etablerer ladestandere til boligforeninger. Hvis en boligafdeling køber en eller flere ladestandere gennem Carpow, bliver afdelingen medlem af foreningen og opnår medbestemmelse og får del i et eventuelt overskud.

Jydeholmen i Vanløse er en af de afdelinger, der overvejer at etablere en ladestander.

Fra tilskud til startskud

Jydeholmen i Vanløse er en af de afdelinger, der overvejer at etablere en ladestander.

Én af dem, der glæder sig over tilskuddet, er Alice Brødbæk, som er formand for afdelingsbestyrelsen i Jydeholmen i Vanløse.

”Det er dejligt, at der er mulighed for økonomisk støtte,” siger hun og tilføjer: ”Vi er positivt indstillet og vil nu gå i gang med undersøge de nærmere omkostninger og muligheder i vores boligafdeling.”

For SAB-formand John Bøgelund Sørensen er ønsket, at tilbuddet om et markant tilskud bliver startskuddet til, at flere ladestandere vil skyde op rundt om i boligafdelingerne.

”Jeg håber, at mange boligafdelinger prioriterer ladestandere. Det er et tidssvarende og vigtigt tiltag. Allerede nu er 10 afdelinger ved at få afklaret, hvad det vil indebære for dem at etablere ladestandere, og flere afdelinger melder sig løbende på banen,” afslutter John Bøgelund Sørensen.

Seneste nyt

Andre læste også