ByggeriNybyggeriSeniorbofællesskab i Albertslund vil tiltrække mænd

Seniorbofællesskab i Albertslund vil tiltrække mænd

I Albertslund Kommune er der mangel på boliger til byens seniorer. Det hul skal seniorbofællesskabet Ovalen hjælpe med at udfylde, og for at sikre lige mange mænd og kvinder blandt beboerne arbejdes der på at skabe gode rammer for mændene

Seniorbofællesskaber er blevet populære. Undersøgelser af blandt andre BL og Realdania viser, at ventelisterne på landets seniorbofællesskaber bliver længere. Samtidig forventes efterspørgslen at stige i takt med at befolkningen bliver ældre.

I Albertslund Kommune er de opmærksomme på denne udfordring. Flere byggeprojekter, både almene og private, skyder derfor frem rundt omkring i kommunen, og den 10. maj 2022 var der første spadestik til Ovalen – et bofællesskab for aktive mennesker +55, som opføres af Boligselskabet AKB, Albertslund.

Beskidte fingre

Ovalen er AKB, Albertslunds tredje boligafdeling, og de er stolte over at være bygherre på projektet. René Løfqvist, formand for Boligselskabet AKB, Albertslund, fortæller:

“Vi startede med at bygge familieboliger i Hedemarken, så kom AlmenBolig+ afdelingen Alberts Have, og nu bygger vi et seniorbofælleskab, hvor man gerne må få beskidte fingre.”

Og de beskidte fingre er vigtige. Mænd er ofte underrepræsenteret i seniorbofællesskaber, men det vil Ovalen lave om på. Det skal blandt andet ske ved at tilbyde faste aktiviteter, hvor mændene kan mødes og fx reparere cykler eller brygge øl.

En velfærdsby med vokseværk

Steen Christiansen, borgmester i Albertslund Kommune fremhæver behovet for flere boliger til byens ældre borgere:

“Albertslund er en velfærdsby med vokseværk. Ovalen vil ruste Albertslund til fremtiden, da bofællesskabet gør det muligt for byens ældre borgere at blive boende i kommunen i mange år.”

Derudover glæder Steen Christiansen sig over den forandring, der kommer til at ske i Roholmparken, som Ovalen er en del af. Parken er i dag et grønt område, som mest benyttes af hundeluftere, men i forlængelse af byggeriet omdannes Roholmparken til en bypark med stier, legeplads og opholdsrum.

Stadestik for Ovalen
Fra venstre mod højre: René Løfqvist, formand for Boligselskabet AKB, Albertslund, Steen Christiansen, borgmester i Albertslund Kommune, Jens Elmelund, administrerende direktør i KAB.

Sidste mand på podiet er Jens Elmelund, administrerende direktør i KAB. Han fremhæver de mandlige værdier i Ovalen som interessante og peger på en sjov detalje i forhold til alderskriteriet på +55. Jens fortæller:

“Når Ovalen står klar til indflytning i 2024, er det præcis 55 år siden AKB, Albertslund byggede deres første boligafdeling Hedemarken. Og da man skal være +55 år for at bo i Ovalen, er det selvfølgelig jer, der skal bygge det”.

Jens Elmelund slutter af med at takke Realdania for støtte til projektet og for at sætte en vigtig dagsorden i forhold til seniorbofællesskaber som boform.

Om ovalen

Ovalen består af 50 seniorboliger på 65 -105 m2. Afdelingens navn henviser til byggeriets form, som består af fire bygninger, der danner en oval bygning med gårdmiljø og fællesarealer i midten.

Det forventes, at Ovalen opnår bæredygtighedscertificering efter DGNB guld.

Læs mere om Ovalen og tilmeld dig nyhedsbrev for byggeriet.

Seneste nyt

Andre læste også