ByggeriNybyggeriNye, spændende boliger trods mange benspænd

Nye, spændende boliger trods mange benspænd

Tirsdag den 14. november kunne spadestikket endelig tages til 74 nye familieboliger i Hillerød. Boligerne har været syv år undervejs – men som man siger: Alt godt kommer til den, der venter

Anette Fogh, Kirsten Jensen og Rasmus Jessing tager det første spadestik til Åmosevej
Fra venstre: Anette Fogh, næstformand i Nordsjællands Almene Boligselskab, Kirsten Jensen, borgmester, Rasmus Jessing, byggedirektør i KAB

Forurenet grund. En entreprenørs konkurs. Manglende afledning af regnvand og problemer med tilkørsel til grunden. Udfordringerne for de nye boliger på Åmosevej i Hillerød har stået i kø. Men nu er de løst, og det var derfor en glad næstformand for Nordsjællands Almene Boligselskab (NAB), Anette Fogh, der sagde velkommen til rejsegildet.

”Nu står vi her; på vej med et flot, alment byggeri i navlen af Hillerød. Som alle kan se sig selv i,” sagde Anette Fogh og takkede alle, der vedholdende har troet på projektet.

Boligerne på Åmosevej opføres som rækkehuse i 1-3 plan og er femte generation af KAB’s såkaldte AlmenBolig+ byggeri.

Robuste, smukke og enkle

”Det er tegnestuen Vandkunsten, der står bag boligerne, og de er – med deres eget udtryk – ’robuste, smukke og enkle boliger til familier’. Og så har det præfabrikerede AlmenBolig+ byggeri også det allerlaveste klimaaftryk blandt KAB-Fællesskabets nybyggerier,” kunne Rasmus Jessing, byggedirektør i KAB, fortælle.

Det var også en tilfreds borgmester, der var med til at svinge skovlene.

Boliger for alle

”I Hillerød Kommune vil vi have boliger til unge, til familier, til ældre, boliger til dem, der vil bo alene, og til dem, der gerne vil bo i bofællesskaber. Og så har vi en beslutning om, at 20 % af dem skal være almene. Vi har nu 17 % almene boliger, men med boligerne her på Åmosevej kommer vi den målsætning et skridt nærmere,” sagde borgmester Kirsten Jensen.

Et boligselskab i knæ

Det var oprindeligt Frederiksborg Boligselskab, der startede byggesagen for syv år siden. De mange benspænd var dog ved at tvinge selskabet i knæ og tæt på en konkurs.

”Opgaven krævede flere muskler. Vi var så heldige at kunne fusionere med Furesø Boligselskab, der også er en del af KAB-Fællesskabet, og blev dermed til Nordsjællands Almene Boligselskab. Og nu kan vi heldigvis – og endelig – opføre de nye boliger,” fortalte Anette Fogh.

Læs mere om fusionen mellem Frederiksborg og Furesø boligselskaber her

Illustration af AlmenBoligplus, femte generation
Det er Tegnestuen Vandkunstens udgave af AlmenBolig+, der bliver udgangspunktet for boligerne på Åmosevej.

De 74 boliger opføres i 10 rækker og får alle egen terrasse. De bliver mellem 56 og 114 m2 og forventes klar til indflytning i midten af 2026.

Byggeriets Parter

  • Bygherre: Nordsjællands Almene Boligselskab
  • Byggeforretningsfører: KAB
  • Bygherrerådgiver: DOMINIA a/s
  • Arkitekter & landskab: Tegnestuen Vandkunsten
  • Totalentreprenør: BM Byggeindustri
  • Miljørådgivere: DJMG
  • Ingeniører, installationer: Dansk Energi Management
  • Ingeniører, konstruktioner: Vognsen rådgivende ingeniører

Seneste nyt

Andre læste også