ByggeriNye boliger i historisk område

Nye boliger i historisk område

Skovhusene bliver de eneste almene boliger i det byudviklingsområde, der tidligere var Flyvestation Værløse. Spadestikket til de nye boliger blev taget på en solrig septemberdag

I november 2009 forlod den sidste helikopter den mere end 500 hektarer store flyvestation i Værløse, og en militæræra, der startede helt tilbage i 1910, var slut.

Det betød til gengæld, at udviklingen af nye, spændende boligområder kunne gå i gang. En opgave Furesø Kommune forvalter med stor respekt for både de eksisterende militærbygninger og naturen. 349 hektarer er frasolgt til Naturstyrelsen, og her skal der ikke opføres nye byggerier.

Kun få nye boliger

Der opføres kun 430 nye boliger i alt i Den Rekreative Forstad, som kommunen også kalder området. 50 af boligerne bliver almene, og de skal alle opføres af Furesø Boligselskab, der tog det formelle spadestik sammen med bl.a. borgmester Ole Bondo og adm. direktør i KAB Jens Elmelund onsdag den 8. september.

Formand for Furesø Boligselskab Thomas Jensen kunne konstatere, at det er første gang i hans levetid, boligselskabet får mulighed for at opføre nye familieboliger i kommunen. Og selv om det har været en lang proces, ser Thomas Jensen frem til at følge det spændende byggeri, der opføres efter AlmenBolig+ konceptet.

”Vi tror på, Skovhusene bliver 50 både gode og trygge hjem,” konstaterede formanden og gav ordet til borgmesteren.

Skovhusene – her markeret med en rød cirkel – opføres i den sydlige del af flyvestationen.

Naturen bevares

Fra venstre: Thomas Jensen, formand for Furesø Boligselskab, Ole Bondo, borgmester, Jens Elmelund, adm. direktør i KAB.

Ole Bondo kunne fortælle, at området omkring Flyvestation Værløse har været beboet siden den sidste istid. Senest i landsbyen Bringe, der blev nedlagt af tyskerne under 2. verdenskrig.

”Skovhusene bygger således videre på en lang historie, hvor hver generation har skabt rammer for det gode liv. Byggeriet her bliver ingen undtagelse,” sagde borgmesteren og fortsatte:

”Med kun 430 nye boliger bliver der ganske meget natur tilbage. Og sådan vil vi gerne bevare det,”

Du kan læse mere om Værløse Flyvestation fra istid til nutid her

Kultur og rulleski

Også Jens Elmelund bemærkede nærheden til store naturområder.

”Vi er midt i et fantastisk og naturskønt område med utroligt spændende muligheder. Det er dejligt, Furesø Boligselskab kan være med i denne udvikling,” mente direktøren fra KAB, der også kunne fortælle, at med Skovhusene er antallet af billige boliger opført efter AlmenBolig+ konceptet oppe på 2.000.

Udover de store naturområder, nærheden til Søndersø og ubegrænset mulighed for at bruge rulleski, rulleskøjter og cykler på den 3 km. lange landingsbane bliver de nye boliger også beriget med at væld af kultur. Militærets mange, specielle bygninger og hangarer i området bevares, og flere er allerede istandsat og indrettet til udstillinger, klubhuse og fælleshuse. Skovhusene og nabobebyggelserne deler således fælleshus i Hangar 3.

Skovhusene forventes at være klar til indflytning i efteråret 2022.

Du kan endnu ikke blive skrevet op til boligerne, men du kan følge byggeriet her

Stemningsbilleder fra Flyvestation Værløse. Hangarerne øverste har huset F 16 jagerfly.

Om Skovhusene

50 familieboliger i den sydlige del af Flyvestation Værløse. 20 af boligerne bliver små, billigere familieboliger.

  • Bygherre: Furesø Boligselskab
  • Byggeforretningsfører: KAB
  • Arkitekt: Vandkunsten
  • Totalentreprenør: BM Byggeindustri ApS
  • Bygherrerådgiver: Dominia A/S

Seneste nyt

Andre læste også