ByggeriNybyggeriNye almene boliger på vej på Amager

Nye almene boliger på vej på Amager

Med et første spadestik gik arbejdet i gang med Boligforeningen 3B’s nye boligafdeling Strandlodssund, der kommer til at bestå af 32 almene ungdomsboliger og otte mindre almene familieboliger på Strandlodsvej 11 på Amager

Byggedirektør i KAB, Rasmus Jessing, overborgmester i København, Sophie Hæstorp Andersen, formand for Boligforeningen 3B, Iris Gausbo, og adm. direktør for AG Gruppen, Bjarke Windeløv Graae, tog første spadestik på Strandlodsvej. Foto: AG Gruppen

Det første spadestik til de almene boliger som opføres i et samarbejde mellem bygherren Boligforeningen 3B ved KAB og AG Gruppen blev taget af formand Iris Gausbo, 3B, overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S), byggedirektør Rasmus Jessing KAB, og adm. direktør Bjarke Windeløv Graae, AG Gruppen.

Ejendommen er en del af et større byggeri med parkering i kælder, fælles gårdrum og gårdmiljø samt private boliger.  Gårdrummet rummer parktræer og får et haveagtigt udtryk med stauder og buske. Mod Strandlodsvej skabes der plads i stueetagen til fællesskaber på tværs af beboere, naboer og bydelen.

Området ligger i Sundbyøster 750 meter fra Amager Strandpark og tæt på grønne arealer som Kløvermarken, Lergravsparken og Amager Fælled. Læs mere om Strandlodssund her.

Formand Iris Gausbo, 3B, siger blandt andet med henvisning til den attraktive placering:

”Det er en stor forløsning, at vi nu endelig kan sætte spaden i jorden til et nyt byggeri i 3B efter både corona og stigende materialepriser. Det er ingen hemmelighed, at det gør noget ved vores selvforståelse som almen boligforening, når der ikke kører store entreprenørmaskiner på en 3B-matrikel. Det handler ikke om, at vi bare gerne vil se antallet af 3B-boliger stige i et Excel-ark. Det er fordi, at de fire vægge i hver 3B-bolig i Strandlodssund er et bidrag i kampen om et mere fair boligmarked i vores hovedstad. Alle har ret til at bo godt uden at blive gemt væk. Solen skal også skinne på almene boliger.”

Overborgmester Sophie Hæstorp Andersen siger om projektet og almene boliger i København:

”Kvarteret ved Strandlodsvej tegner til at blive et rigtig flot og attraktivt sted at bo. Derfor er jeg glad for, at almene boliger bliver en del af området. Det betyder nemlig, at kvarteret bliver for alle slags mennesker og også dem uden den store pengepung.

Hvis man vil bygge i København, skal man engagere sig i København. Det gør man ikke mindst ved at bygge alment. I øjeblikket har rigtig mange almene boligselskaber svært ved at realisere deres projekter. Derfor er det også en lille solstrålehistorie, at det lykkes her. Det synes jeg, at både AG Gruppen og 3B fortjener ros for.”

Byggedirektør Rasmus Jessing, KAB, siger:

”Strandlodssund er et godt eksempel på, hvordan alment og privat byggeri kan udvikles og bygges i fællesskab. Det kræver velvilje og visioner, og jeg vil gerne takke NREP, AG Gruppen og Københavns Kommune for et rigtig godt samarbejde – og samtidig ønske Boligforeningen 3B tillykke med, at spaderne nu er sat i jorden, og en ny boligafdeling med betalbare boliger for alle på en meget attraktiv beliggenhed kan skimtes forude.”

Adm. direktør Bjarke Windeløv Graae fra AG Gruppen, siger om projektet:

”Vi er i AG Gruppen glade for projektet som bidrager til at udvikle et tidligere industriområde til et attraktivt miljø med blandede ejerformer. Der er lagt stor vægt på udearealerne, så de indbyder til fællesskab og dialog på tværs af de forskellige boliger. Det er et aktivt og inkluderende boligliv, vi meget gerne bakker op om.”

Byggeriet forventes færdigopført ultimo februar 2025.

Seneste nyt

Andre læste også