UncategorizedTidligere KAB-direktør er gået bort

Tidligere KAB-direktør er gået bort

KAB´s tidligere direktør, Jørgen Nue Møller, er død, 77 år gammel. Jesper Nygård, som var administrerende direktør i KAB fra 1996 til 2013, har skrevet sit mindeord til sin ven og mentor gennem mange år

Privatfoto: Jørgen Nue Møller

Min gode ven, mentor og et stort menneske er her ikke længere.

Jørgen var søn af en praktiserende læge og en husholdningslærer og voksede op i Aarhus. Selv blev han uddannet fra statskundskab på Aarhus Universitet.

Jørgens karriere startede i 1971 i Kommunernes Landsforening, hvor han avancerede helt op i direktionen, og i 1984 skiftede han til KAB – Bygge- og Boligadministration. Han var drivkraften i samlingen og strømliningen af KAB’s mange virksomheder og institutioner og havde stor sympati for beboernes indflydelse og den spæde start af beboerdemokratiet i 1980’erne.

Han var dedikeret, arbejdsom, og et meget ordentligt menneske med en brændende interesse for samfundet – og ikke mindst boliger, arkitektur og finansiering. Efter KAB blev han i 1996 adm. direktør for Dansk Arkitektur Center (DAC) frem til 2001.

Han blev bestyrelsesformand for Kreditforeningen Danmark i 1993, og i 2000 stod han som bestyrelsesformand for Foreningen RealDanmark for salget af Realkredit Danmark og BG Bank til Danske Bank.

Dermed blev Realdania skabt, og Jørgen var i høj grad arkitekten bag. Han lagde grundstenene til den nuværende filantropiske forening, og var i årene frem til 2007 central i udviklingen af det filantropiske arbejde, der var foreningens nye virke. Hans ambition var, at Realdania skulle gøre ting mulige i det byggede miljø, der ellers ikke var mulige, og han var til det sidste dybt engageret i foreningens arbejde.

Jørgen har også lagt kræfter i arealudvikling, censorarbejde, været formand for Fonden for Billige Boliger, Byggeriets Evalueringscenter, regeringens Ghettoudvalg, Kuben Byg og næstformand i Danske Bank og meget, meget andet. Fra 2004 blev han adjungeret professor på CBS.

Jeg har arbejdet tæt sammen med Jørgen. Det har været en kæmpe fornøjelse. Og jeg har efterfulgt ham i nogle stillinger. Det har ikke været let. Han var både vidende og dygtig.

For en del år siden flyttede han til Auvergne i Frankrig, hvor han i en årrække boede med ægtefællen Katarzyna. Det seneste år var dog præget af sygdom og blev tilbragt i Danmark. Han døde med familien ved sin side og efterlader børn, børnebørn, oldebørn og Katarzyna. Mine tanker går til dem i en svær tid.

Vi er rigtig mange, der har rigtig meget at takke Jørgen for og han vil være savnet af mange.

Æret være Jørgen Nue Møllers minde.

Jesper Nygård

Adm. direktør Realdania og fhv. adm. direktør i KAB

Jesper Nygårds mindeord blev oprindeligt bragt på realdania.dk

Seneste nyt

Andre læste også