ByggeriNybyggeriJa til Fremtidens Taastrupgaard

Ja til Fremtidens Taastrupgaard

Taastrupgaards beboere har vedtaget en omfattende modernisering og forandring af deres boliger og boligområde til 1,3 milliarder kroner

Taastrupgaard står over for en gennemgribende renovering, som frem mod 2030 vil give kvarteret en helt ny start. Det står klart, efter den skriftlige afstemning om renoveringsprojektet til mere end en milliard kroner sluttede den 20. oktober.

Her stemte beboerne ja til projektet, som er en overbygning på udviklingsplanen, og som skal give et løft til byen og borgerne i området.

”I KAB er vi imponerede over, at beboere og bestyrelse i Taastrupgaard har taget modige og skelsættende beslutninger de seneste år. Denne beslutning om renovering føjer et stort kapitel til bydelens nyere historie,” siger adm. direktør i KAB, Jens Elmelund.

Storstilet energirenovering

Med et ’ja’ til Fremtidens Taastrupgaard bliver boligafdelingen energirenoveret til moderne standard, så den stiger fra energiramme E til energiramme A.

Det sker blandt andet ved, at alle facader nedtages og erstattes med helt nye facader, der både er moderne i udtrykket og i standarden for isolering.

”Samtidig kommer der nye energivinduer, døre og et nyt varmesystem, der i sidste ende giver beboerne så store besparelser på varmeforbruget, at det modsvarer den huslejestigning, som renoveringen medfører,” fortæller kundechef i KAB Claus Bjørton.

For beboerne betyder den ambitiøse renovering også, at de får attraktive og moderne boliger med nye køkkener, gulve, altaner, små haver og gode depotløsninger.

Ved renoveringen skaber vi helt nye boligtyper, og med nye drive-in boliger, tagboliger, ungdomsboliger, tilgængelighedsboliger og ældreboliger bliver der plads til at bo godt

Boligkvarterer med naboskab og nye omgivelser

Med de store forandringer af både boliger, bygninger og grønne områder bliver Taastrupgaard i fremtiden et boligområde med moderne kvalitetsboliger og plads til variation og fællesskab.

”Ved renoveringen skaber vi helt nye boligtyper, og med nye drive-in boliger, tagboliger, ungdomsboliger, tilgængelighedsboliger og ældreboliger bliver der plads til at bo godt – uanset om der er behov for den første bolig, plads til familien eller rum til det gode seniorliv,” siger Christian Thorup, seniorprojektleder i KAB.

Det er ikke kun boligerne, der forvandles markant – også udeområderne vil gennemgå en omfattende transformation. De store niveauspring i de grønne områder bliver bearbejdet, så udearealerne bliver tilgængelige for dårligt gående, samtidig med at de gøres mere anvendelige, trygge og giver plads til fællesskab, leg og ophold for alle generationer.

Tidskrævende transformation

Selve omdannelsen af Taastrupgaard sker i flere etaper og strækker sig over en længere periode. Renoveringen forventes at starte i midten af 2022, mens hele omdannelsen forventes at være færdig med opførelsen af nye ældreboliger som det sidste i 2030.

Seneste nyt

Andre læste også