DemokratiBoligpolitikGentofte Ejendomsselskab vokser med 100 %

Gentofte Ejendomsselskab vokser med 100 %

Det sker ikke så tit, men ny boligafdeling i Gentofte blev markeret med nedsættelse af grundsten

Selvfølgelig skulle det fejres, for hvor ofte er det lige, man udvider sin portefølje med 100 %? Fordobler antallet af boligafdelinger i boligorganisationen? Nej, det skulle helt klart markeres.

Men hvad gør man, når corona og forsamlingsforbud spænder ben for et 1. spadestik-arrangement? Jo, man sætter spaden i jorden uden den store markering og supplerer så byggeriet med en grundstensnedlæggelse lidt senere, når Mette Frederiksen har givet lov til at mødes.

Som sagt, så gjort i Gentofte Ejendomsselskab, hvor den hidtil eneste boligafdeling, Mosegårdsparken, nu får selskab af boligafdelingen Mosevang og dens 50 familieboliger ovre på den anden side af vejen.

Vil gerne bygge flere almene boliger i Gentofte

”Jeg håber, der kan blive plads til endnu flere almene boliger i Gentofte Kommune. I det almene kan vi noget med at skabe trygge hjem til forskellige mennesker. Og vi står gerne til rådighed, når politikerne på rådhuset skal drøfte ny boligpolitik,” sagde Ole Lund Petersen, formand for Gentofte Ejendomsselskab, på en varm eftermiddag under en skyggende teltdug i midten af juni.

Han blev efterfulgt af KAB’s administrerende direktør, Jens Elmelund, og Gentofte Kommunes borgmester, Michael Fenger.

”Det er en stor og vigtig festdag for Gentofte Ejendomsselskab. Grundstensnedsættelse er noget, vi meget sjældent gør, men der er noget livgivende over det. Samtidig vil jeg ønske Gentofte Ejendomsselskab tillykke med udvidelsen. Nogle gange får man et andet blik, når man bliver en byggende boligorganisation og får mere end 1 boligafdeling under sig,” sagde Jens Elmelund.


Det bliver jo nogle fantastiske boliger, som voksne og børn kan flytte ind i næste år

– Michael Fenger, borgmester

Varme og varmt vand: Den klarer Mosevang selv

De 50 familieboliger i Mosevang bliver fordelt på boliger i fire forskellige størrelser. Fra 1-værelses til 4-værelses lejligheder. Både varme og brugsvand bliver opvarmet med varme-pumper, så det lokale fjernvarmeselskab får ikke nye kunder i butikken.

”Det er en stor glæde efter 8 år, at vi nu er i gang med Mosevang. Og det bliver jo nogle fantastiske boliger, som voksne og børn kan flytte ind i næste år,” sagde borgmester Michael Fenger, inden grundstenen blev pakket og forseglet.

Efter planen er de kommende boliger klar til indflytning omkring 1. august 2022.

Seneste nyt

Andre læste også