ByggeriNybyggeriFra hus og natur til fællesskab og kultur

Fra hus og natur til fællesskab og kultur

Efter 46 år med hus i Stevns flytter Klaus Buus med sin kone til boligfællesskabet Generationernes Byhus i Roskilde

Åbent hus nr. 2. i Den Røde Tråd. De boligsøgende venter på at komme ind i fremvisningsboligerne.

Til sommer er der indflytning i Roskilde Nords nye boligafdeling Den Røde Tråd. I afdelingen skal familier, seniorer og unge bo under samme tag – en boform, der for mange virker tiltrækkende, fordi det åbner for fællesskaber på tværs af alder og livssituation.

Klaus Buus på 74 år bliver en af de første beboere i den nye afdeling. Han og hans kone Susanne har allerede underskrevet lejekontrakten til en 3-værelses bolig i seniorbofællesskabet, og de glæder sig til at flytte ind. De har endda meldt sig som First Movers, og skal derfor flytte ind ca. en måned før de andre. Her skal de, sammen med andre First Movers sætte rammerne for det nye fællesskab, hvilket blandt andet indebærer indretning af fællesarealer og planlægning af velkomst for resten af beboerne i Den Røde Tråd. Klaus Buus uddyber:

Som First Mover tager vi selv initiativet. Det kan jeg godt lide. Vi vil gerne bygge et fællesskab op, hvor vi hjælper hinanden. De yngre beboere kan fx hjælpe os ældre med computer/it, og vi kan så gøre noget for dem den anden vej

Klaus Buus, 74 år og kommende beboer i Den Røde Tråd.
Klaus Buus var med til åbent hus for anden gang, selvom han og hans kone allerede har fået en af seniorboligerne. Klaus havde medbragt sin egen plantegning i en notesbog, og var rundt med tommestokken for at dobbelttjekke, at målene i lejligheden var korrekte.

Det er ikke kun udsigten til at bo med andre generationer, der har fået Klaus og Susanne til at tage springet fra land til by. Tre af deres fire børnebørn bor i Roskilde Kommune, hvilket har haft stor betydning for deres beslutning om at flytte. Udover at få den nærmeste familie tættere på, ser de frem til de mange kulturtilbud, der ligger lige om hjørnet i både Musicon og Roskilde by.

Til spørgsmålet om der er noget Klaus kommer til at savne, når han flytter, tænker han sig lidt om, inden han svarer.: ”Jeg kommer muligvis til at savne min have, og den ekstra plads vi havde før. Men nu bliver jeg en del af et fællesskab, og jeg kommer tættere på mine børnebørn – det er vigtigere”.

Klaus og Susanne er allerede flyttet fra deres hus på Stevns. De bor skiftevis i campingvogn og sommerhus, inden de til sommer flytter ind i deres nye bolig.

Indflytningsprocessen for Den Røde Tråd

For at sikre den bedst mulige beboersammensætning i Den Røde Tråd, har der været afholdt en række interessegruppemøder for de mange boligsøgende. Møderne har været obligatoriske, og haft til formål at oplyse, hvad det indebærer at være en del af et forpligtende fællesskab. På møderne har de kommende beboere også talt om værdier, fællesskaber og hvilke aktiviteter de hver især kan bidrage med i deres nye fælles hjem.

Tilmelding til interessegruppen for Den Røde Tråd er lukket. Hvis du tilmelder dig nyhedsbrevet for Den Røde Tråd, får du besked, hvis der kommer en ledig bolig.

Forventet indflytning: 1. august 2022.

Proceskonsulent Thomas Nejland fra KAB på spørgsmål fra de fremmødte.
28. februar 2022 var der åbent hus nr. 2 på byggepladsen og et efterfølgende interessegruppemøde på HTX Roskilde. På billedet svarer proceskonsulent Thomas Nejland fra KAB på spørgsmål fra de fremmødte.
Åbent hus er i gang.

Seneste nyt

Andre læste også