ByggeriFornem præmiering af KAB-Huset

Fornem præmiering af KAB-Huset

Det nye hovedkontor på Enghavevej har modtaget Københavns Kommunes bygningspræmiering 2021

KAB-Huset på Enghavevej. Foto: Laura Stamer.

Siden 1903 har man i København præmieret arkitekter og bygherrer, som står bag særlig bemærkelsesværdig arkitektur.

Københavns Kommune har nu annonceret de byggerier, der er blevet tildelt bygningspræmieringen for 2021, og her er KAB-Huset på Enghavevej blandt de seks modtagere.

Prisen blev i form af en plakette overrakt på Københavns Museum den 7. juni af kultur- og fritidsborgmester Mia Nyegaard og fik bl.a. følgende ord med på vejen:

”KAB-huset er et eksempel på det gode kontorhus, hvor medarbejdernes trivsel går op i en højere enhed med arkitektoniske ambitioner, og hvor huset er i tæt dialog med den omgivende by. Samtidigt er der skabt en fint indpasset bygning på en meget kompleks placering mellem store veje og jernbanen.”

Borgmester Mia Nyegaard overrækker prise n og læser op fra bedømmelsesudvalgets kommentarer til KAB-Huset
Kultur- og fritidsborgmester læser op fra bedømmelsesudvalgets kommentarer om KAB-Huset ved prisoverrækkelsen. I baggrunden ses adm. direktør Jens Elmelund (hvid skjorte) og medarbejdere fra KAB.

Udviklingsdirektør i KAB, Rolf Andersson, glæder sig over anerkendelsen.

”Jeg er stolt af, at vi har fået et så fantastisk nyt hovedkontor. Og jeg vil gerne benytte lejligheden til at sige tak til arkitekterne fra Henning Larsen, som har skabt en enestående bygning, som både er æstetisk smuk og yderst velfungerende som arbejdsplads. Også en stor tak til SLA Arkitekter, 5e, Wissenberg og Niras for deres kæmpe arbejde i tilblivelsen af KAB-Huset,” siger Rolf Andersson.

Læs mere om KAB-Huset

Seneste nyt

Andre læste også