ByggeriFørste spadestik til Det nye Sølund

Første spadestik til Det nye Sølund

Efter måneder med intensivt nedrivningsarbejde kan byggeriet af Det nye Sølund nu begynde

Opførelsen af Det nye Sølund rundede mandag den 8. november en ny milepæl. Det skete, da det første spadestik blev taget af næstformand for Samvirkende Boligselskaber (SAB), Frank Sass, adm. direktør i KAB, Jens Elmelund, og Sundheds- og omsorgsborgmester i København, Sisse Marie Welling.

Dermed overtager totalentreprenør ZÜBLIN byggepladsen og påbegynder byggeriet af SAB’s stort anlagte projekt ved Sortedamssøen i hjertet af København.

”Det har været en lang rejse, men det har været det hele værd, og jeg er rigtigt glad for, at opførelsen af Det nye Sølund nu for alvor kan gå i gang. I SAB vil vi gerne bidrage til den gode, rummelige by. I det nye Sølund bliver der mulighed for masser af fællesskab – i og mellem husene – og på tværs af generationer,” siger Frank Sass, næstformand for SAB.

Et fremtidens byggeri

Det nye Sølund kommer til at danne ramme for liv i flere af tilværelsens stadier. Byggeriet omfatter 360 plejeboliger, 22 tryghedsboliger og 150 ungdomsboliger, og der skal derudover være en daginstitution, samt butikker på områdets fællesarealer.

”Det er et ekstraordinært og vanskeligt projekt, vi har taget det første spadestik til, og jeg vil gerne sige tusind tak til alle vores samarbejdspartnere,” siger adm. direktører i KAB, Jens Elmelund, og fortsætter:

”Sammen kommer vi til at skabe nogle fantastiske hjem for de kommende beboere – unge som gamle – og vi gør det på en af de mest attraktive adresser i København og med bæredygtighed som et nøgleord.”

De bæredygtige tiltag inkluderer bl.a., at der anlægges tage med solceller, og at dele af bygningerne bliver opført i træ fra bæredygtigt skovbrug.

Danmarks største plejehjem

Når Det nye Sølund står færdigt, vil det være Danmarks største plejehjem og vil blandt meget andet byde på pejsestue på fjerde sal med panoramaudsigt over søerne og Københavns tårne. Ifølge sundheds- og omsorgsborgmester i København, Sisse Marie Welling, er der masser at glæde sig til for både beboere og naboer i området.

”Vi bygger et bud på fremtidens plejehjem, som åbner sig mod byen og omgivelserne. Her er plads til at nyde byen og hinandens selskab og plads til at lokalområdets beboere kan bruge de nye grønne udearealer,” lyder det fra Sisse Marie Welling.

Værdibaseret samarbejde

Med dagens spadestik i hus er byggepladsen nu officielt overdraget til ZÜBLIN, som i december 2020 vandt totalentreprisen og underskrev en kontrakt på projektet til næsten 800 millioner kroner.

Projektet udviklet og planlagt efter KAB’s samarbejdsmodel. Det vil sige i tæt samarbejde mellem bygherre, totalentreprenør og rådgivere. Det er blandt andet udmøntet i et fælles værdisæt med omdrejningspunktet succes gennem samarbejde.

”Vi har et langt og godt samarbejde med SAB, C.F. Møller Architects og AFRY, som er baseret på åben og tillidsfuld dialog. På den måde sikrer vi som totalentreprenør, at vi kan imødekomme bygherres ønsker og krav til udførelsen,” siger ZÜBLINs danske bestyrelsesformand, Jens Henrik Nicolaisen.

Hele Det nye Sølund forventes at stå færdig i 2026.

Topbillede: Næstformand i SAB, Frank Sass, havde æren af at tage det første “spadestik” til Det nye Sølund.

Seneste nyt

Andre læste også