ByggeriEllebo indstillet til fornem pris

Ellebo indstillet til fornem pris

Kun tre projekter er sluppet gennem nåleøjet og indstilles til prisen for årets bedste boligrenovering – Ellebo i Ballerup er et af dem

Foto af Ellebo

En af blokkene i Ballerup Ejendomsselskabs boligafdeling Ellebo er blevet indstillet til den fornemme Renovérpris, der uddeles hvert år.

”Her er der lavet et projekt, som har skabt enormt meget beboerkvalitet, uden at det koster beboerne noget. Galleriet og vinterhaven betaler man ikke for som lejer, og derfor har beboerne også opnået meget kvalitet for pengene. Det er noget af det, der gør det her projekt interessant,” skriver nomineringsudvalget blandt andet.

Det startede med 144 indstillede projekter, der blev skåret ned til 21 favoritter. Gennem endnu en sortering blev det til ni projekter, hvoraf de tre er boligprojekter.

Læs mere om indstillingen her

Der lægges særligt vægt på fem kriterier, når vinderen skal findes:

  • Bæredygtighed
  • Brugskvalitet og bidrag til omgivelserne
  • Udførelseskvalitet og værdiforøgelse
  • Eksempelværdi
  • Samarbejde
Ellebo blok 3
Nomineringskomitéen besigtiger bagsiden af blokken i maj 2022.

Fortidens synder

Det skulle oprindeligt have været alle fire blokke, der skulle gennem en omfattende renovering med bl.a. nye altangange, penthouseboliger og vedvarende energiforsyning. Sådan gik det desværre ikke, for som arbejdet skred frem, blev fortidens fejl synlige, og projektet måtte gentænktes.

Om Renoverprisen

Renovérprisen er blevet uddelt hvert år siden 2013 for at hylde Danmarks bedste renoveringsprojekter.

Den er stiftet af Realdania og Grundejernes Investeringsfond med henblik på at anerkende renoveringsprojekter, der er med til at vise vejen for, hvordan vi bedst løser den store, samfundsmæssige opgave, det er at få opdateret den eksisterende bygningsmasse i Danmark.

Der er tre projekter, der bejler til boligprisen i år. Den endelige vinder afsløres ved en prisfest den 8. september. Vinderen af Renoverprisen modtager en prisstatuette og 100.000 kroner.

Seneste nyt

Andre læste også