ByggeriBeboere fra Bellahøj vender hjem efter evakuering

Beboere fra Bellahøj vender hjem efter evakuering

Godt 200 beboere blev i går evakueret fra husene på Bellahøj på grund af nedsat sikkerhed i bygningerne under stormen. Nu har den værste storm lagt sig, og teknikere efterset bygningerne; dermed kan beboerne vende hjem

Stormen Pia ramte landet den 21.-22. december og betød, at beboerne i tre af boligorganisationen SAB’s huse på Bellahøj måtte evakueres. Baggrunden for situationen er, at husene har konstruktionsfejl, som betyder, at sikkerheden er nedsat, når det blæser kraftigt.
Beboerne blev evakueret torsdag eftermiddag, inden stormen for alvor tog fat. De fik tilbud om bustransport til et hotel i København. Evakueringen forløb planmæssigt.

Planmæssigt – men presset så tæt på jul

”Først og fremmest vil jeg gerne takke beboerne for deres store samarbejdsvilje. Den er afgørende for, at vi kan gennemføre en evakuering, og det har vi formået uden de store udfordringer,” siger Sanne Kjær, kundedirektør i KAB og fortsætter:

”Jeg har stor forståelse for, at det for beboerne har været både ubelejligt og presset at blive bedt om at forlade deres hjem så tæt på jul. Det kan jeg kun beklage og håber af hjertet, at julefreden nu kan få lov at sænke sig over Bellahøj.”

Efterset af teknikere

Husene er her til morgen efterset af teknikere og bygningssagkyndige fra Niras, og beboerne kan nu trygt vende hjem. Der er arrangeret bustransport fra hotellet til Bellahøj fra kl. 10.

Fakta om evakueringen i SAB Bellahøj

Evakueringen omfattede:
3 huse
86 husstande
197 personer overnattede på hotel. Enkelte fandt selv ophold andre steder

Pressekontakt

Kommunikations- og pressekonsulent Mads Klim Jacobsen, madja@kab-bolig.dk, 81 73 27 33
Kommunikationschef Søren Gregersen, sorgr@kab-bolig.dk, 29 61 07 11.

Seneste nyt

Andre læste også