ByggeriNybyggeriStuderende strømmer til åbent hus i Lyngby

Studerende strømmer til åbent hus i Lyngby

Unge børnefamilier og studerende fra ind- og udland lagde vejen forbi Lyngby Boligselskabs nye afdeling, Fortunen Nord

Visualisering af Fortunen Nord

Når man nærmer sig Danmarks Tekniske Universitet (DTU) fra sydsiden, kan man ikke undgå at se et stort buet glasbyggeri i 7 etagers højde. Det byggeri må de studerende, som har deres daglige gang på den modsatte side af vejen, også have lagt mærke til, for de mødte talstærkt op, da KAB, i samarbejde med Lyngby Boligselskab, holdt åbent hus den 19. april 2023.

En udlejningsmedarbejder fra KAB svarer på spørgsmål fra gæsterne i Fortunen Nord.
Friia Kaae Holm, udlejningsmedarbejder i KAB, svarer på spørgsmål fra en gruppe studerende.

Inden arrangementet startede, var der dannet en mindre kø ved indgangen til byggepladsen, og flere strømmede til. De studerende kom til på cykel – børnefamilierne kom gående med klapvogne i det gode vejr. Fælles for dem alle var, at de ville ind og se to prøveboliger, en ungdomsbolig og en familiebolig, som var åbne for fremvisning.

En af dem der kom forbi og var interesseret i en bolig var 29-årige Pritam Banerjee fra Indien.

Pritam Banerjee fortæller:

Pritam Banerjee studerer Material Science (metal-organic framework) på DTU .

”Jeg er ansat i en 3-årig postdoc-stilling på DTU. Jeg bor med min kone i en studielejlighed på DTU Ballerup Campus, men vores lejekontrakt udløber om et halvt år. Jeg er på udkig efter en bolig tættere på mit arbejde, hvor vi kan bo indtil min ansættelse på DTU ophører. Boligen må gerne være lille og billig – derfor er jeg interesseret i ungdomsboligerne.”           

En udlejningsmedarbejder forklarer Pritam, at han desværre ikke er berettiget til en ungdomsbolig i Fortunen Nord, da han modtager løn fra DTU. Inden han tager videre, bliver han vejledt i, hvordan han laver en områdesøgning i KAB’s boligsøgning, så han kan søge videre efter en passende bolig i Lyngby og omegn.


100 gratis kogeplader

Efter halvanden time er de sidste gæster gået fra byggepladsen. Nu går turen til Lyngby Idrætsby, hvor Kaj Eliasen, formand for Lyngby Boligselskab, byder velkommen. I løbet af den næste time får de fremmødte en teknisk gennemgang af boligerne, information omkring udlejningsprocessen og hvordan de kan søge om at blive First Mover. Hvis man er First Mover, flytter man ind ca. en måned før de andre beboere, og er med til at gennemgå bygningen for fejl og mangler. Derudover bor First Movers gratis den første måned, og fungerer som midlertidig afdelingsbestyrelse, indtil det første afdelingsmøde er afholdt.

Stående fra venstre mod højre: Susanne Ernstsen, kundechef for Lyngby Boligselskab og Kaj Eliasen, formand for Lyngby Boligselskab.

Stemningen er god, og der er tid til at svare på spørgsmål: Kan man søge om at bo på en bestemt etage? (nej). Er der fælles vaskeri? (ja). Skal man selv have hårde hvidevarer med? (ja). Til det sidste spørgsmål bliver der tilføjet, at Lyngby Boligselskab giver 100 små kogeplader i indflytningsgave til de studerende som de kan tage med sig igen, når de flytter fra afdelingen.

Om Fortunen Nord

  • Fortunen Nord er opført af Lyngby Boligselskab og ligger tæt på Lyngbymotorvejen ca. 1,5 km. fra Lyngby centrum.
  • Afdelingen består af 100 ungdomsboliger, 20 familieboliger og 30 basisboliger som Lyngby Kommune har anvisningsret til.
  • Bygningerne opføres i et varierende antal etager (3-7). Boligerne placeres fra 1.-6. sal, og stueplan anvendes til fællesfaciliteter og udlejningslokaler.
  • Samtlige boliger har altaner mod det syd/vestlige gårdrum.

Læs mere om Fortunen Nord og skriv dig på venteliste

Tag en virtuel tur i en familiebolig
Tag en virtuel tur i en basisbolig

Tag en virtuel tur i en ungdomsbolig i Fortunen Nord

Seneste nyt

Andre læste også