ByggeriNybyggeriPå vej: 88 boliger i nyt bofællesskab på Nørrebro

På vej: 88 boliger i nyt bofællesskab på Nørrebro

En ny lokalplan for et lille område på Nørrebro har givet grønt lys til et anderledes bofællesskab

Byggeriet set fra Borups Allé
Byggeriet set fra Borup Allé. Illustrationer: Vandkunsten.

Torsdag den 21. september vedtog Københavns Borgerrepræsentation en ny lokalplan for Lundtoftegade Syd. Det betyder, at Boligselskabet AKB, København nu kan komme videre ned opførelsen af 88 boliger, fælleslokaler, flere butikker og taghaver. Byggeriet opføres sammen med Coop og foreningen Urbania CPH, hvis medlemmer bliver de første beboere.

Den hvide streg markerer hele området, der er dækket af den nye lokalplan. Selve bofællesskabet, butikker mm. skal opføres ved den røde markering.

”Vi har arbejdet i mange år med at finde en egnet grund til dette bofællesskab, så vi er glade for, at vi sammen med Urbania CPH endelig kan komme i gang. Det er et meget spændende og anderledes projekt, og vi sætter en dyd i at kunne tilbyde boliger til forskellige behov,” siger Bjørn Petersen, formand for Boligselskabet AKB, København.

Fællesrum, haver og 365

Boligselskabet AKB, København ejer i forvejen grunden, der afslutter boligafdelingen Lundtoftegade ud mod Borups Plads. På grunden ligger i dag en ældre dagligvarebutik og en materielgård i én etage, der vil blive revet ned.

Coop Danmark opfører ny dagligvarebutik, 365discount, og mindre butikker i stueplan samt en parkeringskælder.

De 88 boliger opføres som fritstående blokke i forskellige højder – op til 24 meter ud mod Borups Plads. Mellem boligblokkene, på taget af stueetagen anlægges haver, der vil være åbne for offentligheden. Der udføres tagterrasser for dyrkning på udvalgte tage, mens øvrige tage udstyres med solcelleanlæg.

Illustrationer af byggeriet set fra Hørsholmgade og tagterrasserne

Kom med rundt i bebyggelsen i en animeret film

Tidsplan

Byggeriet skal nu sendes i EU-udbud, og byggestart forventes i slutningen af 2024/starten af 2025. De færdige boliger vil være klar til indflytning i slutningen af 2026.

Det er ikke muligt at blive skrevet op til boligerne.  
Er du interesseret i bofællesskabet, skal du melde dig ind i Urbania CPH. Se hvordan her

Urbania CPH

…er en forening, der ønsker at fremme bæredygtige bofællesskaber i København. Den er stiftet i 2009 og har ca. 200 medlemmer. De 88 boliger på Lundtoftegade bliver det første Urania CPH-bofællesskab, men foreningen ønsker at opføre flere.

Se mere om Urbania CPH her

Seneste nyt

Andre læste også