ByggeriNybyggeri176 nye boliger i fortætningsprojekt i Ballerup

176 nye boliger i fortætningsprojekt i Ballerup

Ballerup Ejendomsselskab er klar til at sætte spaden i jorden til et unikt fortætningsprojekt, der vil omdanne Ellebo til et boligområde med blandede boligtyper og ejerformer - og svanemærkede boliger

Visualisering af fortætningsprojekt i Ellebo

I centrum af Ballerup ligger boligafdelingen Ellebo, der står foran en udvidelse med 176 nye boliger i projekt ’Ellebo II’. Ballerup Kommune godkendte projektet på et møde den 25. oktober 2021.

Oprindelig bestod Ellebo af fire boligblokke, der lå i en karakteristisk karré omkring en stor plæne. To af blokkene måtte rives ned på grund af fejl i fundamenterne, og det gav plads for det nye projekt.

Opgaven var delvis bunden eftersom de nye boliger skulle fungere med de to resterende blokke og samtidig levere en større variation af boligtyper. Den opgave har Henning Larsen Architects løst med fortætning med supplerende bebyggelse i varierende højder, som danner tætte, levende byrum. Den samlede plan omfatter også private boliger.

Variation og fællesskab

Inge Støvring Petersen, formand for Ballerup Ejendomsselskab, har fulgt projektet på tæt hold:

”I Ballerup Ejendomsselskab glæder vi os til at realisere projektet. For os har det været vigtigt at bygge bæredygtige boliger med et sundt indeklima og lavt energiforbrug. Og vi håber at de mange forskellige boligtyper vil appellere til forskellige typer mennesker. Og dermed forskellige typer nabofællesskaber. Det bliver meget spændende at se kvarteret vokse og udvikle sig.”

De 176 nye boliger vil blive opført som etageboliger op til 4 etager. Boligtyperne fordeler sig på familieboliger, basisboliger, seniorboliger, ungdomsboliger og ældreboliger. De nye bygninger placeres, så der skabes mindre, tætte byrum, men der er stadig et stort grønt areal til alle beboere i Ellebo midt i bebyggelsen og fællesarealer bagved de eksisterende blokke.

Facedeudsnit mod gårdrum

Fornuftig fortætning

I KAB fortæller seniorprojektleder Pernille Egelund Johansen om Elleboprojektet og sender ros til bestyrelsen for Ballerup Ejendomsselskab.

”Der er tale om et enormt fortætningsprojekt, hvor vi øger bebyggelsesprocenten fra cirka 60 % til omkring 90 %. Projektet er blevet et led i den grønne omstilling i Ballerup Kommune, og i den proces har bestyrelsen været åbne og gode til at lytte og finde gode løsninger. De har formået at holde hovedet koldt, og hjertet varmt gennem hele forløbet,” forklarer hun.

Boligerne bliver Svanemærket, og dermed udstyret med et bæredygtigt kvalitetsmærke for indeklimaet. Andre bæredygtige tiltag er solceller på tagene og ventilation med varmegenvinding.

Holdet bag projektet er Henning Larsen Architects, ingeniør Henry Jensen A/S, Wissenberg A/S som bygherrerådgiver og Entreprenør 5E Byg A/S.

Byggeriet af de nye boliger forventes at gå i gang i august 2022 og stå færdige i midten af 2024.

Seneste nyt

Andre læste også