Liv Mellem HuseneMinister besøger Skuret i Sydhavnen

Minister besøger Skuret i Sydhavnen

Social- og boligminister Pernille Rosenkrantz-Theil besøgte Skuret i Sydhavnen den 14. august til morgenkaffe og en snak med brugerne af tilbuddet samt folkene bag ’Foreningen Skuret’.

Ministeren blev budt velkommen med en kop kaffe og fik en rundvisning i Skuret, en renoveret cirkusvogn, der nu har fået nyt liv i Scandiagade som base for tilbud om rådgivning til socialt udsatte i bydelen.

’Skuret’ er et vigtigt sted med hjerterum og fællesskab

”Jeg kan jo høre, at brugerne her kan få hjælp til nærmest alt imellem himmel og jord. Det er ikke noget, man ser mange steder. Det er vigtigt, at der er steder, hvor man ikke skal visiteres for at få en hjælpende hånd. Og det gælder jo ikke mindst for den gruppe af borgere, som kommer fra Grønland, og hvor der er en kulturkløft, som gør det ekstra svært,” fortæller ministeren, som fik en snak med flere brugere af tilbuddet – bl.a. Marta og Brian, der begge er fra Grønland.

Marta og Brian fortalte ministeren om de udfordringer, mange borgere med grønlandsk baggrund oplever i Danmark. Derfor er de glade for Skuret, hvor de har fundet hjerterum og fællesskab.

Ministeren sluttede dagen af med at takke for de mange kloge input til, hvordan vi sammen kan gøre samfundets sikkerhedsnet mere finmasket.

Læs mere om baggrunden for ’Foreningen Skuret’ og om boligsocial medarbejder Jimmy Rohdes opsøgende arbejde på gadeplan i Sydhavnen

Hvem står bag Skuret?
’Foreningen Skuret’ blev stiftet i 2022 på initiativ af Boligselskabet AKB, København, som ansatte en boligsocial medarbejder med midler fra TrygFonden. De øvrige, aktive parter i den sociale indsats er Morgencafé for HjemløseDen lokale kirkeDet Grønlandske Hus KBH – Kalaallit Illuutaat og Opzoomerne i Sydhavnen.

Seneste nyt

Andre læste også