ByggeriNybyggeriDobbelt byggefest i Ballerup

Dobbelt byggefest i Ballerup

Første spadestik til 176 nye, svanemærkede boliger og rejsegilde for et kombineret driftskontor og beboerhus. Byudviklingsprojektet Ellebo II er kommet godt fra start

De første spadestik blev taget af (fra venstre) afdelingschef i 5E Byg Jørn Bossen, borgmester Jesper Würtzen, næstformand i Ballerup Ejendomsselskab Carsten Bardram og adm. direktør i KAB Jens Elmelund. I midten Inge Støvring Petersen, formand for Ballerup Ejendomsselskab.

Festspader og rejsegildekranse er rekvisitter, som kun sjældent er i brug på samme tid. Det blev imidlertid aktuelt i Ellebo i Ballerup torsdag den 29. september 2022, hvor Ballerup Ejendomsselskab var vært for fejring af to milepæle i byudviklingsprojektet Ellebo II. Første spadestik til 176 nye boliger og rejsegilde for et kombineret driftsfællesskab og beboerhus.
”Det er en stor dag i Ballerup Ejendomsselskabs historie. Vi har set frem til det. Vi glæder os til foråret, hvor vi vil se de nye boliger skyde op, men der er et stykke vej endnu,” sagde Inge Støvring Petersen, formand for Ballerup Ejendomsselskab, der også benyttede lejligheden til at takke beboerne i Ellebo for deres tålmodighed gennem en langstrakt byggesag.

Byens vildeste boligafdeling

Tålmodighed har der været brug for. Ellebo er den boligafdeling i kommunen, der har den vildeste historie, konstaterede borgmester Jesper Würtzen og refererede til en planlagt renovering af boligafdelingen, som kun blev delvist gennemført. To ud af fire boligblokke måtte rives ned på grund af fejl i fundamenterne.

Forskellige boligtyper og indbydende udenomsarealer kendetegner projektet for Ellebo II.

”Det har set trist ud med den tomme grund, siden de to huse blev revet ned, men nu skal vi endelig videre, og snart bliver arealet et lækkert boligområde med mange forskellige boligtyper. Det er godt for området og lever op til kommunalbestyrelsens ønske om, at vi skal have blandede boligområder,” sagde borgmesteren.

Ekstraordinært godt samarbejde

Udsigt over byggegrunden, hvor de store byggemaskiner er kørt i stilling til at tage over efter første spadestik.

Ellebos turbulente vej til målet fik også ord med på vejen fra Jens Elmelund, adm. direktør i KAB.
”En krise betyder en vending eller en skæbnesvanger forstyrrelse – og det skal jeg da lige love for, at Ellebo fik. Men en krise kan også være en anledning til at skifte kurs og som i dette tilfælde måske bruges til at bygge noget, der er endnu bedre end det, der var planlagt,” sagde han og takkede alle projektets parter for et ekstraordinært godt samarbejde.
Læs mere om Ellebos historie og udviklingen af Ellebo II

Fakta om Ellebo II

De 176 nye boliger er fordelt på 40 boliger i seniorbofællesskab, 15 ungdomsboliger, 5 ældreboliger (xl) og 116 familieboliger.
Boligerne i Ellebo II bliver Svanemærket, hvilket bl.a. betyder, at der stilles krav om lavt energiforbrug og materialer, som sikrer et godt indeklima.
Indflytning i Ellebo II forventes at ske etapevis fra april 2024.
Læs mere om boligerne og processen for udlejning

Festdagen bød også på et kig ind i det nye driftsfællesskab og beboerhus. Huset indrettes med kontorer i stueetagen, beboer- og mødelokaler på 1. sal samt et orangeri på toppen. Driftscentret samler administration og drift for alle afdelinger i Ballerup Ejendomsselskab.

Byggeriets parter:
Bygherre: Ballerup Ejendomsselskab
Byggeforretningsfører: KAB
Bygherrerådgiver Wissenberg A/S
Totalentreprenør: 5e Byg A/S
Arkitekter: Henning Larsen A/S
Ingeniør: Henry Jensen A/S

Seneste nyt

Andre læste også