ByggeriBeboerne tilbage på Otto Mønsted Kollegiet

Beboerne tilbage på Otto Mønsted Kollegiet

En pludselig evakuering sendte i maj 80 beboere fra Otto Mønsted Kollegiet på midlertidigt ophold på Danmarks Internationale Kollegium i Albertslund eller hos venner og familie. Nu er de flyttet tilbage til kollegiet

Otto Mønsted Kollegiet

Det var både pludseligt og uventet, da 89 beboere på Otto Mønsted Kollegiets 8., 9. og 10. etage blev evakueret fredag den 3. maj.

En rutineundersøgelse havde vist enkelte, gennemtærede armeringsjern i konstruktionen, der bærer de øverste etagers altangange. Ophold på altangangene er ikke tilladt, men da de bliver brugt som flugtvej i tilfælde af brand, var det nødvendigt at evakuere beboerne fra de tre etager.

Læs også: Udsigt til løsning efter evakuering af Otto Mønsted Kollegiet.

Nu er de efter seks uger vendt tilbage til deres boliger den 14. juni.

Godt samarbejde

“Det er super dejligt endelig at være tilbage til kollegiet. Man har savnet sit hjem og de andre på køkkenet, så det er en rigtig god start på sommeren at blive genforenet,” siger kollegiets forperson Theresa Højgaard og fortsætter:

”Selvom det selvfølgelig ikke har været den sjoveste oplevelse at skulle evakueres, så er det dejligt, at tidsplanen fra håndværkerne holdt, og vi kom hjem tidligere, end man kunne frygte i første omgang. Vi har også sat pris på de opdateringer, der løbende er kommet fra KAB om status på situationen.”

Også KAB har sat stor pris på de unges samarbejdsvilje og fleksibilitet.

”Det var en svær situation for os og de unge beboere, da vi pludseligt skulle evakuere med dags varsel. Men samarbejdet er gået over al forventning, og det er dejligt, at vi nu kan gå sommeren i møde med sikre brandaltaner. Stor tak til alle de berørte kollegianere, men også til bestyrelsen og særligt formandskabet som har været fleksible og handlekraftige gennem hele forløbet,” siger Rasmus Overgaard fra KAB.

Midlertidig løsning

Mens beboerne har boet andre steder, har et ingeniørfirma fortaget en midlertidig sikring af altanerne, så de igen er godkendt som flugtvej.

Det er dog ikke en permanent løsning, og kollegiets bestyrelse planlægger sammen med KAB en større renovering af bygningerne.

Seneste nyt

Andre læste også