Liv Mellem HuseneSpøgelset og andre skæbnefortællinger fra Sydhavnen

Spøgelset og andre skæbnefortællinger fra Sydhavnen

Marianne Bodil Mollerup er aktuel med en novellesamling med fortællinger fra Sydhavnen. Historier, der er inspireret af mennesker, hun har mødt på sin vej i bydelen

Marianne Bodil Mollerup holder af bøger og gode fortællinger. Nu debuterer hun selv som forfatter med en novellesamling.

Spøgelset bliver han kaldt. En stille eksistens, der kun bevæger sig udenfor lejligheden om natten, hvor han går tur med sine dæmoner. Nu har han listet sig ind i en af de stærke fortællinger i ”Skriften på væggen”, en novellesamling af Marianne Bodil Mollerup, der bor i Sydhavnen i en bolig i Boligselskabet AKB, København.
Hun har boet i bydelen i 20 år og giver med sin novellesamling stemme til nogle af de mennesker, hun har mødt på sin vej. Mennesker, der ikke gør så meget væsen af sig.

Marianne Bodil Mollerup bor i en almen bolig på P. Knudsens Gade i Boligselskabet AKB, København.

’Vi danskere’ er langt fra Sydhavnen  

”Begrebet ’vi danskere’ er noget sludder. Mange af de mennesker, der bor her i Sydhavnen, er helt usynlige i medierne. Men ’vi danskere’ bor også her – og en del af os har været en tur forbi psykiatrisk afdeling. Summen af de oplevelser jeg har haft gør, at jeg kan skrive fortællingerne, så spøgelset og de andre kommer til at leve for læseren,” forklarer hun.

Jeg holdt op med at være vred

Marianne Bodil Mollerup har arbejdet som lærer i dansk og musik i cirka 20 år. Herefter tog hendes liv et retningsskifte, og hun begyndte at køre taxa i kombination med et studie på Københavns Universitet. Lysten til at skrive voksede.

”Som taxachauffør mødte jeg mange forskellige mennesker, og jeg fandt ud af, at folk er bedre end deres rygte. Og så holdt jeg op med at være vred. Det var vigtigt for min skriveproces. Det er svært at skrive, når man er meget vred – du har brug for et helikopterperspektiv,” understreger hun.

Den næste bog er allerede i proces. En krimi, der også har karakterer fra Sydhavnsmiljøet på rollelisten.

”Skriften på væggen” udkom 1. marts 2022 på Forlaget Brændpunkt.

Seneste nyt

Andre læste også