ByggeriRejsegilde for 176 svanemærkede boliger i Ballerup Bymidte

Rejsegilde for 176 svanemærkede boliger i Ballerup Bymidte

En solbeskinnet dag i juni fejrer Ballerup Ejendomsselskab rejsegilde for deres nye, svanemærkede boligafdeling Ellebo II

Byggeplads Ellebo 2

Et telt giver behagelig skygge for de mange mennesker, der er kommet for at deltage i fejringen af rejsegildet for Ellebo II onsdag den 7. juni. De nye boliger er en del af den fortætning, der sker i hele bymidten i Ballerup, men det er mange år siden, der er blevet bygget stort et antal almene boliger på én gang, konstaterer borgmesteren.

”Det koster kommunen mange penge, når der opføres så mange almene boliger. Men vi støtter det gerne, for vi ønsker både betalbare boliger og forskellige boligformer og -størrelser i Ballerup. Netop her kommer der både ungdoms-, ældre- og familieboliger. Og sågar et seniorbofællesskab,” konstaterer borgmester Jesper Würtzen.

Det startede med en renovering….

De nye boliger opføres på området omkring den eksisterende boligafdeling Ellebo på Baltorpvej. Hele byggeriet er faktisk en fortsættelse af renoveringen af netop Ellebo. En renovering der slet ikke gik efter planen og endte med, at man måtte rive to af fire blokke ned.

Gode, fælles kræfter

Men nu går det endelig den rigtige vej, siger formand for Ballerup Ejendomsselskab, John Olsen, fra talerstolen.

”Der er ingen tvivl om, at vi var noget modløse, da vi var nødt til at rive to blokke ned, men takket være de mange, gode kræfter, alle har lagt i dette byggeri, er jeg overbevist om, vi får en ny, fantastisk boligafdeling.”

I dette tilfælde passer ordsproget om, at intet er så skidt, at det ikke er godt for noget. Og det nye byggeri er da også noget helt særligt.

Svanemærkede boliger

Ellebo bliver Svanemærket og får træ- og teglfacader. Derudover kommer der solceller på tagene og ventilation med varmegenvinding, hvilket er med til at sikre lavt energiforbrug og sundt indeklima.

Mellem bygningerne er større og mindre grønne rum, og en del vil blive beplantet efter principperne i ’Vild Med Vilje’. Fællesskabet understøttes også af et 400 m2 stort fælleshus, som beboerne bl.a. kan bruge til de mange fællesaktiviteter, der er en lang tradition for i Ellebo.

Prøvebolig Ellebo 2
Allerede ved rejsegildet er det muligt at se to prøveboliger. Det vil der også være, når der er åbent hus senere i juni.

Åbent hus og indflytning

Indflytning kommer til at ske i to etaper i henholdsvis november 2023 og maj 2024. Der er åbent hus fredag den 28. juni. Se mere om det og skriv dig på interesselisten her

Om Ellebo II

40 boliger i seniorbofællesskab, 15 ungdomsboliger, 5 ældreboliger og 116 familieboliger, beliggende tæt på Ballerupcentret og S-togsstation. Byggeriet opføres i to etaper. I første omgang 90 boliger. Når hele boligafdelingen er færdig, vil der være i alt 176 boliger. Alle boliger i både etageboliger og rækkehuse får enten altan, fransk altan, terrasse eller privat have.

Illustration Ellebo 2
  • Bygherre: Ballerup Ejendomsselskab
  • Byggeforretningsfører: KAB
  • Bygherrerådgiver: Wissenberg A/S
  • Totalentreprenør: 5e Byg A/S
  • Arkitekter: Henning Larsen A/S
  • Ingeniør: Henry Jensen A/S

Seneste nyt

Andre læste også