Liv Mellem HuseneOg priserne går til…

Og priserne går til…

KAB-Fællesskabets priser blev uddelt den 17. november, og igen i år var der hæder til særlige indsatser for både fællesskaber og bæredygtighed

Børne- og Ungdomsudvalget i Farum Midtpunkt, Furesø Boligselskab, løb med Fællesskabsprisen, mens afdelingsbestyrelsen i Havrevangen, Frederiksborg Boligselskab, vandt Bæredygtighedsprisen, da KAB-Fællesskabets priser 2022 blev uddelt.

Der var klapsalver og store smil i KAB-Huset, da vinderne af KAB-Fællesskabets priser 2022 blev præmieret ved repræsentantskabsmødet den 17. november.

I år skulle der uddeles to priser. Fællesskabsprisen, som hylder en frivillig indsats, der gør en forskel for fællesskabet og det sociale liv i afdelingen. Og Bæredygtighedsprisen, som gives til initiativer i boligafdelingerne med fokus på bæredygtighed og grøn omstilling.

Med begge priser følger en præmie på 10.000 kroner.

Vinder af Fællesskabsprisen

Børne- og Ungdomsudvalget i Farum Midtpunkt, Furesø Boligselskab – bestående af Pia Jensen, Michella Jensen og Simone Jensen.

Hvert år arrangerer Børne- og Ungdomsudvalget, bestående af Pia, Michella og Simone Jensen, en perlerække af fester for børn og familier i Farum Midtpunkt. Det gælder blandt andet fastelavn, Sankt Hans, halloween og jul.

Se filmen med vinderne af Fællesskabsprisen

Pia, Michella og Simone, som i øvrigt er mor og døtre, elsker at være sammen med andre mennesker og bidrager hellere end gerne til positive fællesskaber for afdelingens beboere.

De går dedikeret til opgaven og bruger utallige timer på at skabe nogle forrygende festrammer – og deres store, frivillige arbejde bliver tydeligt værdsat af beboerne, som møder op i hundredvis, når der er fest.

Nu er deres imponerende indsats også blevet præmieret med Fællesskabsprisen 2022.

Formand for KAB’s bestyrelse, John Olsen, udtaler:

”Det er fantastisk at se, hvordan udvalgets store arbejde bidrager til sammenhold, trivsel og venskaber blandt børn og unge i afdelingen – og blandt deres forældre. Ildsjæle som jer er med til at gøre en kæmpe forskel i en boligafdeling.”

Vinder af Bæredygtighedsprisen

Afdelingsbestyrelsen i Havrevangen, Frederiksborg Boligselskab – bestående af Øyvind Bakke, Jette Nørskov, Kirsten Pedersen, Mai-Britt Englund og Bettina Ruus Pedersen.

Gennem en årrække har afdelingsbestyrelsen ydet en ihærdig og vedholdende indsats for at skabe mere biodiversitet i Havrevangen, Frederiksborg Boligselskab, i Hillerød – til gavn for både insekter, dyr og beboere.

Der har været mange drøftelser, bump på vejen og lærerige oplevelser gennem forløbet. Som da de måtte indse, at vådområdet simpelthen ikke var vådt nok. Læreprocessen fortsætter hånd i hånd med bestræbelserne på at skabe gode forudsætninger for den vilde natur.

Se filmen med vinderne af Bæredygtighedsprisen

Succesoplevelser har der også været flere af, blandt andet med Vild Med Vilje-tiltag ved den nye legeplads – og et veletableret samarbejde med driftspersonalet i afdelingen, som også går op i projektet med liv og sjæl.

Den utrættelige indsats begynder at bære frugt i Havrevangen – og nu er den blevet præmieret med Bæredygtighedsprisen 2022.

”Afdelingsbestyrelsen i Havrevangen har vist, hvordan beboerdemokratiet – i tæt samarbejde med driften – kan gå forrest i at sætte skub i den vilde natur og den bæredygtige udvikling. De har arbejdet målrettet og tålmodigt med at skabe naturtiltag, som tilgodeser både afdelingens dyreliv og insekter samt beboerne og fællesskabet,” siger formand for KAB’s bestyrelse, John Olsen.

De to vindere blev udvalgt i et stærkt felt på i alt 22 indstillede kandidater.

Seneste nyt

Andre læste også