ByggeriNyt plejecenter fuldender området bag Nordens Plads

Nyt plejecenter fuldender området bag Nordens Plads

Området bag Nordens Plads på Roskildevej har længe været en slags bagside af Frederiksberg. Med indvielsen af et nyt plejecenter er flere års arbejde med at skabe et aktivt bymiljø nået i mål

Plejecentret Lindevang

”Som det gamle Østtyskland i regnvejr”.

Så kort beskrev Laurits Roikum, formand for Frederiksberg Forenede Boligselskaber (FFB), sin oplevelse af området bag Nordens Plads ved højhuset Domus Vista, da han i 2016 kiggede sig kritisk omkring.

Her ligger deres boligafdeling Betty l, der stod foran en større renovering. Boligselskabet havde i tæt samarbejde med Frederiksberg Kommune store planer. De ville ikke bare forny boligafdelingen, men gøre området til et nyt, aktivt bymiljø.

Læs også: Frederiksberg selskab blander sig i byudvikling

I mål

Den sidste brik i det spil blev lagt den 14. juni med indvielsen af Lindehaven – et nyt, moderne plejecenter med 125 boliger til ældre borgere. I den anledning blev der skålet med de mange beboere, der allerede flyttede ind i februar, da borgmester Michael Vindfeldt og viceborgmester Alexandra Dessoy sammen med Laurits Roikum takkede hinanden for det gode samarbejde og overdrog den daglige drift til Altiden.

Men mellem renoveringen af Betty l og indvielsen af Lindehaven er der sket meget.

Et, to…tre byggeprojekter og et nyt byrum

Det, der startede som renoveringen af en boligafdeling, førte to andre byggeopgaver med sig til FFB: Renoveringen af en anden ældre bygning, der nu rummer boliger for autister og psykisk udviklingshæmmede, samt opførelsen af det nye plejecenter.

Mellem bygningerne er der udviklet nye byrum med opholds- og aktivitetspladser for alle aldre.

Østtyskland i regnvejr er blevet forvandlet til et spændende Frederiksbergkvarter. Og måske skinner solen også lidt mere?

Betty l - før og efter renovering
Betty l – før og efter renoveringen. Det var her udviklingen af hele området startede.
Aktivitetsplads
Fra bagside til attraktivt byrum – området bag Domus Vista. Fotograf: Jesper Blæsild.

Seneste nyt

Andre læste også