ByggeriNyt kollegie – festen må vente

Nyt kollegie – festen må vente

Unge studerende har indtaget Hafniakollegiet under coronasikre forhold. Men festen må vente

Alle kommende beboere har fået tildelt et tidspunkt, hvor de kan få udleveret deres nøgle, og kun tre bliver ekspederet ad gangen.

140 ungdomsboliger i SAB’s nye idrætskollegie, Hafniakollegiet ved Valbyhallen, er klar til indflytning. Men det foregår noget anderledes end normalt.

I kollegiets vaskeri, der også er deres fælleslokale, sidder serviceleder Kim Baundal sammen med to kollegaer i coronasikker afstand. Håndsprit og mundbind ligger klar ved tre borde, hvor en plexiglasplade adskiller medarbejder og indflytter. De unge venter forventningsfulde på deres tur udenfor, selv om der er koldt her sidst i januar. For der må kun være tre unge ad gangen i det store lokale. Servicemedarbejderne går heller ikke som vanligt med op og tjekker boligen, og aflæsning af forbrugsmålere foregår med iPad og på afstand.

Ikke meget er normalt i en tid med coronavirus i luften – udover de unges glæde ved at have fået en ny bolig.

Kreativ velkomst

To af dem er Emilie Frømming og Eva Boye Rasmussen. De er begge såkaldte ’ambassadører’, der flytter tidligere ind end de øvrige beboere. Idéen er, at de skal finde evt. fejl og mangler og være frontløbere for det fællesskab, der gerne skal opstå på kollegiet. De er noget udfordrede af virus, men det slår dem ikke ud.

”Det er fint nok at vente med festen. På den her måde kan vi komme på plads og lære hinanden lidt at kende før en stor fest. Måske kan vi starte med at mødes og spise sammen i mindre grupper,” smiler Emilie.

Eva nikker:
”Det bliver selvfølgelig afgørende, hvad der sker med forsamlingsforbuddet. Men vi har oprettet en fælles Facebook gruppe og lavet et velkomstbrev alle får, når de flytter ind.”

Corona eller ej, Emilie og Eva er glade. I en tid med stor boligmangel får de og 138 andre studerende en spritny bolig – og et spirende fællesskab med andre studerende.

Se mere om Hafniakollegiet her

Seneste nyt

Andre læste også