ByggeriNye rammeaftaler i hus

Nye rammeaftaler i hus

På vegne af boligorganisationerne i KAB-Fællesskabet har KAB indgået nye rammeaftaler om totalrådgivning i byggesager

Tirsdag den 10. september 2024 blev de nye rammeaftaler om nybyggeri, større renoveringer, mindre renoveringer og bygherrerådgivning i KAB-Fællesskabet underskrevet. Aftalerne løber de kommende fire år.

Byggedirektør i KAB, Rasmus Jessing, udtaler:

”KAB har gennem de sidste 16 år udbudt rammeaftaler om totalrådgivning til gavn for boligorganisationerne i KAB-Fællesskabet. Jeg er glad for, at de nye rammeaftaler nu er på plads. Der vil blive et øget fokus på at give beboerne en god oplevelse af gennemførelsen af en byggesag – og samtidig en styrket indsats for mere klimavenlige løsninger i både nybyggeri og renoveringer. Jeg ser meget frem til samarbejdet de næste fire år.”

Rammeaftalerne gør det muligt at opstarte byggesager hurtigere, da de kan være med til at skære cirka en måned af projekteringstiden grundet et kortere udbudsforløb.

Samtidig er intentionen med rammeaftalerne at sikre en mere gennemskuelig prissætning af rådgiverydelserne tidligere i projektet og gøre det mere attraktivt for rammeaftaleholderne at samarbejde med boligorganisationerne i KAB-Fællesskabet.

En mere eksklusiv skare

I år har KAB valgt at reducere antallet af aftaleholdere til tre virksomheder i hver af de fire kategorier. Dette er gjort med henblik på at øge antallet af opgaver til de enkelte virksomheder.

”Det er vigtigt for KAB, at vi kommer tættere på vores samarbejdspartnere, og derfor har vi denne gang gjort dem mere eksklusive ved at mindske antallet af rammeaftaleholdere for hvert område. Vi forventer med de nye rammeaftaleholdere, at afstanden til og forståelsen for beboernes ønsker kommer ind i et tættere samarbejde,” forklarer Gert Lindenskov, specialkonsulent i Center for Byggeri og Byomdannelse i KAB.

Byggedirektør Rasmus Jessing skålede og bød velkommen til de nye rammeaftaleholdere i KAB-Huset d. 10. september.

Der er allerede en opgaveventeliste på renoverings- og bygherrerådgiverne, som igangsættes om kort tid og tildeles efter en rangeringsliste. Tildelingen af opgaver på rammeaftalen foregår efter et rotationsprincip, så alle får gavn af at have en rammeaftale med KAB.

”KAB anerkender, at der ligger et stort arbejde for totalrådgiveren i at udarbejde et tilbud i konkurrencen om at få en rammeaftale. Derfor ligger det også KAB på sinde, at alle som udgangspunkt bliver tilgodeset i forhold til opgaver,” siger Rasmus Jessing.

Nye og kendte ansigter

Der er gengangere blandt totalrådgiverne, men også nye samarbejdspartnere. Derfor vil der være fokus på, at samarbejdet starter med en forståelse for de almene begreber.

Fejringen af rammeaftalerne fandt sted i KAB-Huset, hvor de nye aftaleholdere blev budt velkommen i KAB-Fællesskabet.

”I dag ønsker vi at hilse på de nye rammeaftaleholdere. For nogen starter samarbejdet om de første sager allerede i morgen, for andre sker det i den nære fremtid. Der vil være tæt dialog ved opstart af nye sager, så de kommer i gang under de bedste betingelser – ligesom der er en klar forventning om, at der mellem projektlederne vil være en god dialog om opgaverne,” udtaler Gert Lindenskov.

De nye rammeaftaleholdere er:

Nybyggeri:

  – ERIK arkitekter A/S

  – WERK arkitekter ApS

  – Nordic Office of Architecture A/S

Mindre renoveringer:

  – AART architecture DK east A/S

  – Rørbæk & Møller arkitekter A/S

  – AI arkitekter & ingeniører a/s

Større renoveringer:

  – AART architecture DK east A/S

  – Erik arkitekter A/S

  – Sweco Danmark A/S

Bygherrerådgivning:

  – Wissenberg A/S rådgivende ingeniørfirma FRI

  – Niras A/S

  – Sweco Danmark A/S

Seneste nyt

Andre læste også