ByggeriNybyggeriAttraktiv rækkehusbebyggelse på vej i Gentofte

Attraktiv rækkehusbebyggelse på vej i Gentofte

Gentofte Ejendomsselskab fejrede rejsegilde for 50 almene, energioptimerede familieboliger i forskellige størrelser

Gentofte Ejendomsselskab har siden etableringen i 1940’erne bestået af én boligafdeling, nemlig Mosegårdsparken med 311 lejemål. Nu vokser selskabet med 50 boliger i en nybygget rækkehusbebyggelse, som har fået navnet Mosevang. Rejsegildet for Mosevang blev fejret den 5. oktober 2021 i et silende regnvejr, som dog på ingen måde lagde en dæmper på deltagernes begejstring.

Gentofte Ejendomsselskab vil med det her byggeri vise, at man godt kan bygge gode, alemene boliger, der har en spændende arkitektur og lver op til FN’s Verdensmål om reduktion af CO2

Solceller og varmepumper

Ole Lund Petersen, formand for Gentofte Ejendomsselskab, kunne med stolthed fortælle, at bebyggelsen opføres med solceller på tagene og varmepumper med et meget lavt energiforbrug. Energiforbruget forventes at blive så lavt, at boligerne ikke skal tilsluttes fjernvarmenettet.

”Jeg er overbevist om, at Gentofte Ejendomsselskab med det her byggeri vil vise, at man godt kan bygge gode, almene boliger, der har en spændende arkitektur og lever op til FN’s verdensmål om reduktion af CO2. Det har de private bygherrer, efter vores opfattelse, svært ved at leve op til,” sagde Ole Lund Petersen i sin tale.

Efter talerne monterede formanden et skilt, som markerer grundstenen. Grundstenen blev lagt i facademuren den 18. juni 2021 og består af et rør med et dokument, der beskriver byggeriet, dagens Avis og et sæt kongelige mønter.

Konturerne af en flot bebyggelse

De 50 nye boliger i Mosevang fordeler sig på forskellige størrelser lige fra den lille 1-rums bolig til den store 4 rumsbolig. Bebyggelsen er tilrettelagt som en rækkehusbebyggelse i to plan og opføres som modulbyggeri.

Fra Jens Elmelund, adm. direktør i KAB, lød rosende ord til det gode samarbejde og håndværk.

”Her tegner sig konturerne af en flot bebyggelse, der passer rigtig fint ind i det omkringliggende miljø. En særlig tak skal i dag lyde til jer håndværkere og BM Byggeindustri. I har lavet et fantastisk flot og professionelt stykke arbejde. Vi er glade for, at I bygger for os,” sagde Jens Elmelund.

Del af udviklingsområde

Mosevang indgår i et udviklingsområde i Gentofte, hvor der ligger flere sociale institutioner i det nære lokalmiljø.

Karen Riis Kjølbye, formand for Teknik- og Miljøudvalget, udtrykte glæde over de foreløbige resultater:

”Området skulle åbnes op, og der skulle skabes større sammenhæng til lokalsamfundet bl.a. ved at bygge almene familieboliger. Jeg er sikker på, at de mange børn og voksne, som skal flytte ind her, vil få nogle dejlige boliger i et fantastisk område. Vi glæder os i Gentofte Kommune til at se det endelige resultat.”

Boligerne i Mosevang forventes klar til indflytning i sommeren 2022.

Seneste nyt

Andre læste også