Byggeri150 attraktive boliger på vej ved DTU i Lyngby

150 attraktive boliger på vej ved DTU i Lyngby

Lyngby Boligselskab fejrede 2. juni rejsegilde for en bebyggelse med både ungdoms- og familieboliger. Huset markerer sig ved en buet form, der følger den kommende letbanes kurve

Dagens fire talere – fra højre: Lars Bendix Christensen (Wissenberg), Sofia Osmani (borgmester), Kaj Eliasen (Lyngby Boligselskab) og Jens Elmelund (KAB).

Råhuset til en ny og markant bebyggelse er rejst på Akademivej i Lyngby med Danmarks Tekniske Universitet som nærmeste nabo. Huset har form som en bue og er på op til syv etager i højden, som aftrappes til tre etager.
Lyngby Boligselskab er bygherre, og det var en tydeligt begejstret formand, der gik på talerstolen og bød gæsterne velkommen til rejsegilde for Fortunen Nord den 2. juni 2022.
”Vi har glædet os. Det er næsten 6 år siden, vi indgik samarbejde med Lyngby Taarbæk Kommune om at bygge ungdoms- og familieboliger på denne attraktive plads. Det har været spændende at følge byggeriet, og vi glæder os til indvielsen til næste sommer,” sagde Kaj Eliasen.

Alment byggeri i en svær tid

Fra Lyngby-Taarbæk Kommune deltog borgmester Sofia Osmani.
”Det er ikke så ofte, vi har mulighed for at opføre nye, almene boliger i kommunen, og vi har før haft projekter, vi har været nødt til at opgive undervejs, fordi vi simpelthen ikke kunne holde os indenfor rammebeløbet. Så jeg er rigtig glad for, at det denne her gang er lykkedes. Jeg er sikker på, at de her boliger vil danne en tryg og god ramme om de kommende lejeres liv. En stor tak til alle involverede parter og held og lykke med den videre proces,” sagde hun.

Jens Elmelund, adm. direktør i KAB, udtrykte også begejstring:
”Særligt i disse tider, hvor vi desværre andre steder må sætte byggerier på pause, er det en kæmpe fornøjelse her at opleve et byggeri, der er på ret kurs og bliver opført i god kvalitet. Og det er dybt imponerende at se, hvor godt det passer ind i omgivelserne. Sådan et projekt bliver kun til noget, hvis man er dygtige til at samarbejde. Alle parter har leveret her.”

Svært at bygge i en bue

Råhuset er på plads – formet som en bue.

Dagens sidste taler forklarede om bebyggelsens form:
”At bygge et hus i en bue er bestemt ikke uden udfordringer. Jeg tror, at håndværkerne og folkene fra GVL har kløet sig en ekstra gang i nakken, når betonelementerne skulle stilles op, og der skulle ledes efter mål og modullinjer,” forklarede Lars Bendix Christensen, adm. direktør i Wissenberg A/S, der er bygherrerådgiver på opgaven.

Husets buede form følger et krav om at tilpasse arkitekturen til den kommende letbanes kurve langs Akademivej.

“Hele koordineringen med letbanen har heller ikke været nemt. Det er løst indtil nu til alles tilfredshed, så tak for det. Det bliver en rigtig flot bygning, som er klar til indflytning om ca. et års tid,” sagde Lars Bendix Christensen.

Svalegange som støjskærm

De nye boliger fordeler sig på 20 familieboliger på godt 100 m2, 100 ungdomsboliger på ca. 50 m2 samt 30 familieboliger på ca. 45 m2 til borgere med lav betalingsevne. Huset er mod letbanen forsynet med glasinddækkede svalegange, der fungerer som støjskærme.
I den indre bue er der planer om at anlægge et grønt, rekreativt område til glæde for beboerne i den nye bebyggelse samt nabobebyggelsen, Fortunen Øst.
Ventelisten til de nye boliger åbner i efteråret, og boligsøgende kan følge processen på KAB’s hjemmeside.

Fakta: Byggeriets parter

Bygherre: Lyngby Boligselskab
Byggeforretningsfører: KAB
Bygherrerådgiver: Wissenberg A/S
Totalentreprenør: G.V.L. Entreprise A/S
Arkitekt: Rubow Arkitekter
Ingeniør: ÅF Ingeniører

Illustration af det færdige byggeri, Fortunen Nord.

Seneste nyt

Andre læste også