
Det grå guld dominerer pladserne i bestyrelserne i KAB-Fællesskabet, og selvom erfaring er værdifuldt, så kan der også være mange gode grunde til at inddrage flere unge. KAB’s Foreningsudvalg har derfor taget initiativ til to netværk for unge bestyrelsesmedlemmer, som kan være med til at støtte de unge og måske tiltrække flere.
Sophus Vørsing, formand for KAB, kiggede forbi det første netværksmøde i Ungenetværket den 5. marts og havde et budskab til deltagerne:
”Unge i jeres aldersgruppe er underrepræsenteret i bestyrelserne i KAB-Fællesskabet. Det håber jeg, vi kan gøre bedre. Det handler selvfølgelig om, at vi skal frigøre pladser til jer, men vi håber også at se og høre meget mere til jer, nu hvor de to netværk er kommet i stand. Der er et regulært generationsskifte på vej i beboerdemokratiet i KAB-Fællesskabet, derfor har vi også brug for jer til at give os input om, hvordan vi kan tiltrække flere unge til vores foreningsarbejde.”
De to netværk er dels ‘Udviklingsnetværket’ for unge under 40 år, der har lidt erfaring og mod på mere eller behov for sparring. Dels ‘Ungenetværket’ for unge under 32 år, der er med i en afdelingsbestyrelse eller aktive som frivillige i deres boligafdeling.
Jeg mødte andre med samme engagement
25-årige Hannibal Immer Silva er medlem af både afdelingsbestyrelsen i Søndermarken og organisationsbestyrelsen i Frederiksbergs største almene boligselskab – FFB. Han deltog i Ungenetværkets første møde.
“Jeg synes, det er fedt, at KAB gør en forskel for at få flere unge med. Sådan et netværk er en oplagt mulighed for at møde andre unge og skabe stærke relationer, der muliggør vidensdeling, hvor man frit kan sparre med hinanden og dele erfaringer. På sigt kan det også bidrage til en bedre dialog mellem generationerne i bestyrelsesarbejdet på tværs af KAB-fællesskabet,” siger han og fortsætter:

“Jeg kan kun opfordre flere til at deltage. Du vil blive en del af et fællesskab, der faktisk lytter, tager dine input til sig og arbejder for at omsætte dem til virkelighed.”
Han understreger, at han er engageret i bestyrelsesarbejdet, fordi han ønsker at gøre en reel forskel og sikre, at fællesskabets interesser fortsat er i fokus. I netværket mødte han andre unge med samme interesse og engagement.
Man bliver tit overset – det blev jeg ikke her
En af dem var Nadja Louise Nielsen på 32 år, der er med i bestyrelsen i SAB-Stefansgård på Nørrebro:
”Jeg synes, det var et rigtig godt første møde. Man bliver tit overset som den yngste og kvinde. Det gjorde jeg ikke her. Det er vigtigt, at vi ikke bare lader de etablerede medlemmer optage alle pladserne. Vi er fremtiden. Det er vigtigt at få vores perspektiv på tingene, og der er meget vi kan gøre for at få indflydelse. Jeg går op i sådan nogen emner som miljø, økologi og sociale medier, og i netværket er det måske lettere at finde nogen ligesindede”.

Interesseret? Netværkene har plads til flere
Næste møde i Udviklingsnetværket er den 24. marts kl. 17-19 i KAB – læs mere og tilmeld dig her
Næste møde i Ungenetværket er den 8. maj kl. 17-20 på Nørrebro. Skriv til Nanna Cecilie Bruun, nanbr@kab-bolig.dk, hvis du vil være med. Man kan også tilmelde sig Ungenetværkets nyhedsbrev.
Begge netværk tilbyder en række spændende, faglige og sociale arrangementer og inspiration til at udvikle ideer. Man kan både deltage lidt sporadisk i et netværk eller være med hver gang.


