BæredygtighedSammen om en socialt bæredygtig fremtid

Sammen om en socialt bæredygtig fremtid

Hvordan skaber man socialt bæredygtig forandring? Og hvordan kan virksomheder engagere sig i lokalsamfundet og gøre en reel forskel? Det gav konference i Taastrupgaard flere gode bud på

Projektchef i Boligselskabet, AKB Taastrup og Taastrupgaard, Katrine Winther, fortalte deltagerne på konference om Fremtidens Taastrupgaard.

I Taastrupgaard drømmer de om at skabe socialt bæredygtig forandring sammen med det lokale erhvervsliv.

Derfor inviterede den boligsociale helhedsplan En drøm om i morgen og Boligselskabet, AKB Taastrup til konference, der skulle sætte spot på det sociale ben i ESG.

ESG står for Environment, Social og Governance. Det er et standardiseret værktøj til at måle virksomheders påvirkning på det omkringliggende samfund på de tre områder. På dansk kan de oversættes til miljø, social ansvarlighed og ledelse, herunder etik.

Strategichef i KAB, Sofie Wedel Heilskov, forklarede om betydningen og vigtigheden af ESG.

Konferencen i Taastrupgaard var således en mulighed for de erhvervsdrivende for at blive klogere på, hvordan de kan tage et socialt ansvar, som både er med til at løfte lokalområdet og samtidig bidrager positivt til deres nøgletal i ESG-regnskabet.

”Tiden, hvor man blot kunne fortælle en god historie om social ansvarlighed og købe sig til aflad gennem et skilt i den lokale sportsklub, er forbi,” fortalte strategichef i KAB, Sofie Heilskov, og uddybede:

”Der er i dag helt andre krav til, at ens sociale indsats skal være i tråd med virksomhedens daglige arbejde – og ikke mindst skal man kunne dokumentere den forskel, man gør.”

Gode eksempler findes allerede

Konferencen bød på flere inspirationscases, som viste, hvordan samarbejder kan give mening for både sociale aktører og virksomheder.

Casper Felt, kommunikationschef i Flügger og Lea Moltke-Leth, stifter og daglig leder af Paint It Forward holdt oplæg om deres gode partnerskab.

Flügger og Paint It Forward – en forening som giver restmaling til bl.a. udsatte borgere og sociale projekter – fortalte om deres samarbejde, som hjælper Flügger af med deres restmaling på en miljøvenlig måde, reducerer spild og skaber glæde og farverige hjem og fællesskaber.

I den boligsociale helhedsplan Mit Kvarter, som dækker Valby, Sydhavnen og Sjælør skaber de sammen med Enemærke & Petersen småjobs på byggepladserne til sårbare beboere udenfor arbejdsmarkedet. Noget som giver beboerne indhold og glæde i hverdagen og samtidig løser reelle opgaver for entreprenøren.

Mulighederne er mange i Taastrupgaard

Taastrupgaard er i gang med en større omdannelse. Udover nedrivning af boliger, omfatter udviklingen af Taastrupgaard bl.a. fortætning med private boliger, renovering af samtlige lejemål og erhvervsudvikling i stueetagerne.

Yusuf Aydin, næstformand i afdelingsbestyrelsen, Taastrupgaard, og Sia Andersen, boligsocial leder, Taastrupgaard, fortalte om fællesskaber, permakultur og biodiversitet i Tingstedets bagepavillon.

Samtidig skyder nye grønne områder op og sociale initiativer skaber fællesskab og nye muligheder for beboerne.

”Udviklingsplanen lægger pres på boligområdet – både de menneskelige og fysiske ressourcer. Men opbrud giver muligheder – og nu er her en unik chance i Taastrupgaard for, at virksomheder i samarbejde med den boligsociale helhedsplan En drøm om i morgen kan bruge ESG som forretningsgreb til at præge en lokal byudvikling og bæredygtig social forandring,” siger Sia Andersen, boligsocial leder i Taastrupgaard.

Konferencen blev afholdt af den boligsociale helhedsplan “En drøm om i morgen”, Boligselskabet, AKB Taastrup, Vida Local og Empathic Environments med støtte fra Microsoft Denmark Community Fund.

Er du eller din virksomhed interesseret i at høre mere? Kontakt erhvervskonsulent Ilan Scheftelowitz på ilasc@kab-bolig.dk

Seneste nyt

Andre læste også