Liv Mellem HuseneNavneNy byggedirektør i KAB: Arkitekt med et bankede alment hjerte

Ny byggedirektør i KAB: Arkitekt med et bankede alment hjerte

KAB’s nye byggedirektør tror på styrken i det almene fællesskab, som han bogstaveligt talt er født ind i. Læs her, hvad der har drevet Rasmus Jessing i hans alsidige virke

Rasmus Jessing er fra 1. januar 2022 KAB’s nye byggedirektør. Han er uddannet arkitekt fra Kunstakademiets Arkitektskole i 2006 og kommer med bred erfaring fra både den private og den offentlige byggebranche.

”Jeg har både arbejdet som skitserende og projekterende arkitekt på private tegnestuer. Først hos Bystrup Arkitekter, hvor jeg efter en årrække indgik i partnerkredsen, og derefter hos arkitektfirmaet Cobe som en del af ledelsen og senere som kommerciel direktør,” fortæller byggedirektøren.

Som arkitekt er Rasmus Jessing nemlig ikke kun interesseret i de kreative sider af faget. Han har også en dyb interesse for forretningen og bygherrerne.

Forståelse for bygherren

”Det er meget vigtigt at have en forståelse for, hvem det er, vi som arkitekter bygger for. Som kommerciel direktør i Cobe beskæftigede jeg mig med forretningsudvikling og intern forretningsforståelse og stod for interne kurser om at forstå sin bygherre. Der er jo stor forskel på at være rådgiver for eksempelvis Hjørring Kommune, en almen boligorganisation eller en international techgigant.”

Interessen for bygherrerollen gav Rasmus Jessing lyst til at prøve det selv. Derfor søgte han til Bygningsstyrelsen, hvor han i tre år var kontorchef med ansvar for halvdelen af den samlede byggeportefølje – 37 aktive byggesager og et samlet budgetansvar på ca. 3,4 mia. kr.

To af de projekter, Rasmus Jessing var ansvarlig for hos Cobe: Køge Station Nord og Røde Kors Frivillighus.
Fotos: Cobe

Bred erfaring giver et nuanceret blik

Den nye byggedirektør har altså en bred palette af erfaringer, og det, mener han, er en fordel.

”Det, at jeg både har erfaring fra rådgiver- og bygherresiden, har givet mig et nuanceret blik på at udvikle byer og bygge huse. Det giver værdi at foretage de skift, for det giver forskellige perspektiver – jeg håber også, det kommer til at give værdi for KAB-Fællesskabet,” siger Rasmus Jessing, der sætter baren højt, hvad angår målene for Center for Byggeri og Byomdannelse i KAB.

Byens bedste arbejdsplads

Byggedirektøren håber, at han med sine erfaringer og idéer kan være med til at udvikle organisationen og gennemføre projekter på en god måde. Og så skal KAB være byens bedste arbejdsplads.

”Jeg kommer ikke ind med en ambition om, at alting skal forandres, men kan jeg se mulighed for mere fleksible og smidige metoder, skal det da prøves af. Jeg er drevet af en lyst til at optimere ting. Og når nogen bliver spurgt, om de vil arbejde i KAB, skal de gerne sige ”Ja, selvfølgelig” og løbe fra det sted, de nu er,” siger Rasmus Jessing, der i øvrigt er en ivrig fortaler for at løfte i flok.

Succes gennem samarbejde

”Jeg er meget glad for mine nye kollegaer i KAB. Jeg bliver enormt motiveret af at lykkes med projekter gennem samarbejde med andre. At få alle til at trække i samme retning, så vi kan realisere byggeprojekter, der skaber reel og positiv forandring. Jeg håber også, jeg kan gøre brug af mine erfaringer til at sikre et godt samarbejde på tværs af KAB,” siger Rasmus Jessing og uddyber:

 ”Sådan noget som overgang fra byggeri til drift er et meget kompleks felt, hvor der er rigtigt mange implicerede parter. Det er vigtigt altid at have driftsperspektivet med, når vi bygger. Selvom det er svært.” Noget af det de også skal arbejde med, er, ifølge byggedirektøren, mere bæredygtigt byggeri.

Bæredygtig dagsorden

”Jeg er meget optaget af at lykkes med den blandende by. Vi skal udvikle byområder og boligbyggeri i en høj kvalitet til en husleje, der er til at betale, og som samtidig kommer med bud på, hvordan vi i langt højere grad kan bevæge os frem mod mere bæredygtigt byggeri. Det er ikke en nem opgave, men at noget er svært, er også med til at gøre det interessant,” mener byggedirektøren og indrømmer, at han er lidt af et konkurrencemenneske.

Hvis man tror på styrken i den almene sektor og vil den blandede by, giver det enormt meget mening at arbejde i KAB. Og i mig banker der et alment hjerte.

Almen fra barnsben

Rasmus Jessing er bogstavelig talt født ind i den almene sektor. Helt konkret i Boligselskabet AKB, Københavns boligafdeling Olfert Fischers Gade, hvor han boede, til han fyldte 18 år. Gennem moderens aktiviteter i afdelingsbestyrelsen fik han tidligt en fornemmelse for den almene sektor.

”Jeg tror fuldt og fast på, at den almene sektor løfter en række essentielle samfundsopgaver, og at vi, ved at bygge og udvikle betalelige kvalitetsboliger, skaber bedre byer. Så at kunne være en del af det arbejde er for mig enormt meningsfuldt og motiverende.”

Rasmus Jessing med familien i Argentina, 2018. Privat foto.

Løber, jæger og globetrotter

Rasmus Jessing er 43 år og gift med Mathilde. Sammen har de tre døtre og bor i et byggeforeningshus i Humleby på Vesterbro.

”Det er så tæt på KAB-Huset, at hvis min cykel er punkteret, kan det bedre betale sig at gå på arbejde end at lappe den,” smiler Rasmus Jessing, der tidligere har dyrket cykling på højt niveau, men nu i stedet løber. Gerne hver dag og gerne sammen med nogen fra løbefællesskabet NBRO.

Den nye byggedirektør har også jagttegn og går på jagt i Danmark og Sverige. Han og familien rejser dog også gerne længere væk. Senest besøgte de Argentina i 2018.

”Det var en rigtig god tur. Det er et eksotisk land med god mad og meget imødekommende mennesker.”

Af gode grunde har de ikke kunne rejse de seneste par år – og i den nærmeste fremtid har Rasmus Jessing også rigeligt at se til. Ud over de opgaver, der følger med at være byggedirektør, vil han prioritere at besøge nogle af de mange boligafdelinger i KAB-Fællesskabet. Så måske får du lejlighed til at hilse personligt på ham.

Rasmus Jessing overtager posten som byggedirektør fra Rolf Andersson, der nu er overgået til at være udviklingsdirektør. Læs mere om det her

Seneste nyt

Andre læste også