ByggeriKAB’s nye vicedirektør: ...

KAB’s nye vicedirektør: Solidt samarbejde kan sikre bedre boliger

Lisa Sørensen er ny vicedirektør i Center for Byggeri og Byomdannelse i KAB og trækker på en bred erfaring fra både bygge- og omsorgsbranchen. Med en talentpris i rygsækken for en særlig samarbejdsmodel i byggesager vil Lisa bl.a. sætte fokus på bedre byggesager

Lisa Sørensen

Da KAB’s nye vicedirektør Lisa Sørensen trådte ind ad døren for første gang den 2. september, var hverken den almene sektor eller rollen som projektchef i byggebranchen ukendt land for hende.

Lisa er uddannet civilingeniør i Arkitektur og Design fra Aalborg Universitet og kommer fra en stilling som projektchef i Bygningsstyrelsen. Her gav et stort byggeprojekt hende en idé, der indbragte en fornem pris – men mere om det senere.

Lisa har stærke holdninger til sin arbejdsplads, der gerne skal byde på udfordringer og have orden i værdisættet.

Gode boliger kræver omhu

”Jeg er meget formålsdrevet, og KAB er en superinteressant organisation, der tjener et vigtigt formål. Det kræver stor omhu – og udgør et vigtigt bidrag til den blandede by – at skabe boliger af god kvalitet, der er til at betale og bidrager til menneskers livskvalitet og trivsel,” siger Lisa og fortsætter:

”I KAB har jeg mulighed for at kombinere mine byggefaglige erfaringer med det at arbejde for og med mennesker, som jeg også brænder rigtigt meget for,” siger Lisa.

Basal forståelse for mennesker

Sine erfaringer fra arbejdet med mennesker fik Lisa, da hun som studerende var ansat i hjemmeplejen.

”Det har givet mig en basal forståelse for mennesker, og qua min byggefaglige baggrund ved jeg også, hvad de fysiske rammer – og særligt ens hjem – betyder.”

Derfor har Lisa bl.a. fokus på, hvordan vi sikrer bedst muligt kvalitet i byggesager, så resultatet er gode og praktiske boliger og udearealer; samtidig med at processen forstyrrer beboerne mindst muligt undervejs.

Der er meget dæmonisering i byggebranchen. Tendensen er en kultur, hvor parterne holder kortene tæt til kroppen

Nøgleordet er samarbejde

Både i nybyggeri og renoveringer er der rigtigt mange parter involveret, og samarbejdet (eller i værste fald: mangel på samme) mellem dem har afgørende betydning for både byggeproces og resultat. Når samarbejdet ikke fungerer, kan det gå rigtigt galt. Det kan fx betyde flere fejl i byggeriet og manglende eller forkert information til beboerne.

Efter nogle år med konfliktfyldte byggesager i Bygningsstyrelsen, besluttede Lisa at gøre en ekstra indsats for at sikre et godt samarbejde, da hun stod overfor en ny, stor byggesag. Hun udviklede en særlig samarbejdsmodel, New Partnering. Resultatet var både en bedre byggeproces og -resultat.

New Partnering medførte desuden, at Lisa Sørensen fik årets talentpris i 2020. Prisen tildeles en person… ”der med særlige faglige og ledelsesmæssige evner har inspireret og sat en ny dagsorden inden for byggeriet,” som det blev sagt ved overgivelsen.

Du kan kan læse mere om det her

Kortene på bordet

”Der er meget dæmonisering i byggebranchen. Tendensen er en kultur, hvor parterne holder kortene tæt til kroppen. Jeg tilstræber i stedet en kultur, hvor vi lægger kortene på bordet og udnytter alle parters viden til at skabe gode løsninger,” forklarer Lisa.

Det kræver meget arbejde tidligt i forløbet – tid man til gengæld sparer senere, når samarbejdet er etableret. 

Erfaringerne fra Bygningsstyrelsen regner Lisa også med at kunne drage nytte af i KAB-Fællesskabet. For kompetencerne er ifølge hende til stede.

”Jeg er blevet mødt af en stærk organisation fyldt med ildsjæle, der brænder for det, de laver. En del har været her i mange år. Og mange processer og arbejdsmetoder er virkeligt professionelle,” konstaterer vicedirektøren og tilføjer:

”Men jeg ser også steder, hvor jeg kan give ny værdi. Bl.a. ved at udvikle KAB’s bygherrerolle og løfte kvalitetssikring og risikostyring i byggesagerne.”

Seneste nyt

Andre læste også